Mi Hazánk: Ne fizessünk Ukrajnának!

2022. december 07. 13:20

Dúró Dóra, a párt politikusa hangsúlyozta, „nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják”.

2022. december 07. 13:20
null

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom egyik képviselője, hogy a kormány vonja vissza a szomszédos állam működőképességének fenntartásához nyújtott támogatásról szóló döntését.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a parlament alelnöke, a párt elnökhelyettese kijelentette, a rezsiszámláik kifizetésére képtelen magyar családoknál, vállalkozásoknál sokkal jobb helyen lenne ez a mintegy 75 milliárd forintos összeg.

A Mi Hazánk politikusa azt is felvetette,

márpedig pártja semmilyen módon nem tud elfogadni semmilyen, „Ukrajna háborús céljait szolgáló pénzügyi támogatást”.

Nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják

Hozzátette: egy „rendkívül korrupt” ukrán rezsimet támogatna a juttatással a kormány, nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják, ahogyan „arra sincsen semmilyen garancia, hogy nem a magyarellenes ukrán politikusoknál fog ez landolni”.

Dúró Dóra felidézte azt is: noha Magyarország jelentős támogatást ad a szomszédos országból menekülőknek, Ukrajnában „egy rendkívül felháborító gesztussal” eltávolították a munkácsi várból a turulszobrot.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiababa
2022. december 07. 20:32
Markj Zay szerint kommunistákat és a nácikat a moslék külön-külön képviseli. Tehát a nácikat arrafele keresgéld!
Dezsőke
2022. december 07. 17:03
békét
cinkegolyó
2022. december 07. 15:59
Orbán Viktor mondta : Magyarország kénytelen-kelletlen belátja, hogy Ukrajnát segíteni kell. Miért is, Ukrajna nem EU, nem NATO tag. Utálnak minket, fenyegetőznek, a Kárpátaljai magyar kisebbségeket vegzálják, a magyar emlékek írmagját is ki akarják pusztítani ott. Lehet őket sajnálni, de a háború kitörése az ukrán kormányok felelőssége is a múltbeli cselekmények miatt. Mi a kötelességünket megtettük, megtesszük, a menekültjeiket ellátjuk. Azért mert a szomszédaink, nem ok arra, hogy pénzeljük a kijevi rezsimet. Ha békét kötnének, akkor lenne értelme annak, hogy a kárpátaljai magyarlakta településeken segítsük az élet rendbetételét. Végül, amíg az EU visszatartja a magyar pénzeket, a költségvetés nehéz helyzetében a kormány inkább a megmaradásra és a magyar emberek megsegítésére kellene hogy törekedjen.
Akitlosz
2022. december 07. 15:57
Írhatna már ez a párt programot. Mert jelenleg nem lehet tudni, hogy hogyan kormányozna, ha csakis rajta múlna. Zsákbamacska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!