Az Európai Bizottság kérésére benyújtott törvényjavaslatot fogad el ma az Országgyűlés

2022. november 22. 06:25

Adóváltozásokról, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a szociális törvény módosításáról is szavaznak.

2022. november 22. 06:25
null

Dönthet az új minisztériumi struktúráról kedden az Országgyűlés, amely elfogadhat egy az Európai Bizottság kérésére benyújtott törvényjavaslatot is. A képviselők szavaznak a jövő évi adóváltozásokról, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a szociális törvény módosítását is magába foglaló előterjesztésről. Az ülés reggel 9-kor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.   

Kivételes eljárásban vitatják meg és fogadhatják el a képviselők az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságról és a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében az Európai Bizottság kérésére elfogadott egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést, amely alapján

a jelenleg a pénzügyminiszter irányítása alá tartozó főigazgatóság autonóm államigazgatási szerv lesz.   

Ugyancsak kivételes eljárásban tárgyalja és még kedden el is fogadhatja a Ház a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény és egyes kapcsolódó törvények módosítását, amelynek értelmében két új – energiaügyi, valamint gazdaságfejlesztési – minisztérium jön létre. Átnevezik az Építési és Beruházási Minisztériumot Építési és Közlekedési Minisztériummá. A határozathozatalok között 15 előterjesztésről dönt a parlament, köztük a szociális törvény módosítását is tartalmazó törvényjavaslatról, a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a jövő évi adóváltozásokról.   

Ugyancsak az Európai Bizottság kérésére szerepel a napirenden az egyes törvényeknek a kondicionalitási eljárás eredményes lezárása érdekében szükséges módosítása, amely

pontosítja a vagyonnyilatkozati rendszert, és felhatalmazza a közelmúltban létrejött Integritás Hatóságot a nyilatkozatok ellenőrzésére.

Az adatvédelmi hatóság új jogkört kap: ellenőrzi, hogy az arra kötelezettek feltöltötték-e az adatokat a szintén uniós kérésre létrehozott Központi Információs Közadat-nyilvántartásba.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomasz54
2022. november 22. 10:54
Egy megállapodás annyit ér, mint akik megállapodást aláírták. Ergo, ha nem tartják be azok, akik aláírják, akkor nagy arcvesztés. Ha a magyar Kormány betartja, és az a másik fél nem, akkor a világ előtt teljesen lejáratodnak, senkikké válnak. Mehetnek a kukába. Ezt akarja brüsszeli adminisztráció ? Aligha, ezt csak a teljesen szavahitetlen balos banda akarja, ezzel aláásva a már így is korrupt vezetést. Akik a jogállamról fecsegnek, maguk sem veszik komolyan ezt. Máskülönben nem kényszerülnének rá hamis, ferdítésekre országjelentésnek álcázva a eseményeket.
cinkegolyó
2022. november 22. 09:40
A helyreállítási alapra aláírtuk a hitelfelvételt, tehát az alap kifizetése mindenképpen jár nekünk. Az EU becsapta a kormányt. Megállapodott a magyar és a lengyel kormánnyal is a hitelfelvétel előtt, hogy a kifizetési feltételek közül kiveszi a jogállamiságra vonatkozó pontot. Ezért nem vétóztunk. Miután aláírtuk a hitelt, mégis valahogy visszatette az EU a jogállamiság vizsgálatát a feltételek közé. Ha nem fizetik ki maradéktalanul a hitelalapot, akkor azt jelenti, hogy becsaptak minket, és el akarják venni a pénzünket, ami jár nekünk, tehát meglopnak. Tehát emiatt bírósághoz kell fordulnunk! Másrészt meg erkölcstelen dolog, hogy a súlyos járvány okozta gazdasági problémákat egyszerűen nem veszik figyelembe.
llnnhegyi
2022. november 22. 09:06
Rendben mennek a dolgok dr miniszterelnök kormányában. Az ellenzék trolljai naponta 8-13 X felsülnek, saját dugájukba dőlnek a művelt jobboldali közönség szórakoztatására! Az árnyékszéken üldögélő Klara Dobreva kormánya az őrület határán! Nincs annyi széknek hely, amennyib minisztere van a napos oldalnak. Ki nem szarja le, legfőbb gondjukat! Libbcsikommcsi trollok! Hajrá! .. nyihahahehihuhha....
kunfia
2022. november 22. 07:22
Ejha! Orbán elvtárs nagyon kifogyhatott a pénzből,ha már az Európai Bizottság utasításait is kénytelen követnie a nagy szuverénnek,hogy végra jogállam legyen az országban 17 év orbán uralkodás után...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!