Pedagógussztrájk – papírmasé Pintér Sándor-figurák körében kezdődtek a szónoklatok, aztán tanároknak küldött „fenyegető leveleket” égettek a tüntetők

2022. október 14. 17:08

A résztvevők a Belügyminisztériumhoz vonultak, sőt, kicsit túl is mentek rajta.

2022. október 14. 17:08
null

Cikkünk frissül!

Péntek délutánra újabb nagyszabású tüntetést hirdettek. A Diákok a Tanárokért ifjúsági szervezet az esemény közösségi oldalán azt írta: „Rég nem látott szolidaritást mutatott a magyar társadalom, rengetegen álltunk ki az oktatás és a tanáraink mellett. A hatalom erre további megfélemlítéssel reagált, a napokban számos tanár kapott a tankerülettől fenyegető leveleket, további félelemkeltésre és elbocsátásokra számíthatunk. Október 14-én tanáraink ismét sztrájkolnak, példás kitartást és bátorságot mutatva. Álljunk ki mi is kitartóan, gyertek ki újra!”

A szervezet oldaláról az is kiderült, hogy a gyülekező 16:30-kor kezdődött a Hősök terén, ahonnan a tiltakozók a tervek szerint 17 órakor indulnak el az Andrássy út, József Attila utca irányába. Majd 18:15-től a Belügyminisztérium előtt lesz egy rövid előadás, amit beszédek követnek majd.

Több ezren indultak el a Hősök teréről az Andrássy úton, ahol két sávban vonulnak a diákok, tanárok, szülők – írja az Index pár perccel 17 óra után.

Beszámolók szerint leállt a forgalom a körúton, már közel van a tömeg a Belügyminisztériumhoz.

***

19:40

A tüntetésnek vége.

Fejezzük be azzal, hogy nem fejezzük be. Folytatjuk.

– mondta az egyik szervező a színpadról.

19:33

Eléneklik a himnuszt. A beszámoló szerint az összes szervező a színpadon áll.

19:17

„Azonnal helyezzék vissza a kirúgott tanárokat!” – követelik a tüntetők a színpadról.

19:00

A tüntetők felvittek egy fémhordót a színpadra, majd felgyújtották „a tanároknak küldött fenyegető leveleket”, áll a 24.hu beszámolójában.

18:49

„Szabad ország, szabad oktatás!” – kiabálják a szervezők a minisztérium előtti színpadon, miközben mellettük két papírmasé Pintér Sándor áll.

Nyitókép: Diákok a Tanárokért Facebook-oldala

Összesen 349 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunAttila
2022. október 19. 19:17
Érdekes, hogy mióta megjött az új buzereráns USA nagykövet, azóta nyomatják ezt a tüntetgetést. Beszédes név, Pressman. Aztán kiderül, hogy nettó 400 ezret keres, akinek a plusz adózatlan órákkal együtt is kevés jövedelmű tanárnak azért nem nevezném ügyeletes felbujtó. Gondolom még csepegett valamennyi a zsebébe a felfordulás beindításáért. Minek alapján vonják be a kiskorú gyerekeket ebbe a komcsi szarságba. Ezt csinálják több, mint 100 éve. Alkotni sosem tudtak, csak rombolni. Most a fiataljainkat teszik tönkre, de ez is visszaüt, mint mindig. Ha majd a most bratyizó tanár nem fog tudni fegyelmezni, feleltetni, mert polgári engedetlen a gyermek. Könnyen tanulnak. Ez az egész csak a káoszteremtés miatt van. A komcsik mindig gyűlölték a rendet, csak a sajátjukat viselték el mindig, azt úgy hívják, hogy terror.
evpus
2022. október 16. 04:41
Nyomorultak. Unalmasak. Az én gyerekeimet ne szervezzék be a ballib tüntetésre!
Menhetten
2022. október 15. 18:50
Az oktatás nem baloldali ügy, hanem nemzeti ügy. Az oktatás mindenkori helyzete alapján lehet a jövőt meghatározni. Örülök, hogy diákjaink ezt jól látják, és kiálltak emellett...
clakatos
2022. október 15. 12:24
Valahol egy Magyar üzemben; A múlt héten nem nem jött be dolgozni Miska bá a végellenőrünk, nem szólt semmit csak egyszerűen nem jött be. A sort elindítottuk de nem tudtunk készre szerelni mivel végellenőrzés nélkül nem lehet befejezni a teméket, a másik kolléganő aki erre van kitrénelve az Ica, ő meg beteg lett. Mondtam Tóninak a csop. vez.-nek, hívja fel Miskát hátha valami baja van. Tóni felhívta, Miska bá azt mondta, adjunk neki több pénzt ennyiért ő nem dolgozik, erre küldtünk egy figyelmeztetést hogy jelenjen meg a munkahelyén, erre ő visszajött, hogy ne fenyegessük. Szóltunk a személyügynek hogy mi a helyzet majd jött a cégtulajdonos s mondta, 1 millió EUR-t buktunk plusz elveszítettünk egy vevőt majd azt mondta, soha többet nem fogjuk fenyegetni Miska bát, úgyhogy beállítottuk helyette Lacit Ófaluból, közbe el kezdtünk tárgyalni a tulajjal bérekről mert tényleg kevés a pénz.......persze az az 1 millió euro az nagyon hiányzik most, Miska biztos csuklott annyit emlegettük. A sok fogadatlan prókátort kirúgtuk, helyettük meg magunk közül állítottunk fel egy csapatot; Géza bá a karbantartók főnöke, Pista a raktárból, Cilike a vezető szerelőnk mind higgadt ügyes emberek a cég nélkülük bajba volna, ők biztos elérnek majd valamit. Addig is dolgozunk mert hát erre szerződtünk tudtuk mit vállalunk mikor beléptünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!