Rétvári Bence: A pedagógusok fizetését emelni kell

2022. október 05. 22:10

A Belügyminisztérium államtitkára szerint „a baloldal kihasználja a tanárok jogos tiltakozását”.

2022. október 05. 22:10
null

Országos pedagógussztrájk indult szerda reggel az oktatás világnapján, a tanári béremelésekért. A megmozdulást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hirdette meg – írta a hirtv.hu.

A Parlamentben a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta:

Úgy fogalmazott: „a baloldal gyűléseire nem megy a tömeg, ezért ők mennek oda, ahol a tömeg van, rátelepednek a pedagógusok tiltakozására. De ez senkinem sem előnyös: Önöknek sem és a pedagógusoknak sem”.

Rétvári Bence azt is hangsúlyozta, hogy „a pedagógusok bére alacsonyabb, mint amit megérdemelnek, ezért a pedagógusok fizetését emelni is kell.”

A Hír TV összeállítását idekattintva nézhetik meg.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 233 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
typhi001
2022. október 08. 09:34
Rohadt jó, hogy X fideszes államtitkár, miniszter, akárki bemondja, hogy "a tanárok követelése jogos". Elmondják ezt kb. márciustól októberig minden hónapban hetente egyszer, és még sincs fizetésemelés. Amikor két hét alatt az 5.000 forintos bevásárlás 7.000 forintra ugrik, de ők még mindig azt mondják, hogy "hát igen, jogos a követelés, meg kéne emelni a béreket." Mondja az a kb. 10 ember ebben az országban, AKI MEG TUDJA EMELNI. De persze utána megy az, hogy "brüsszel", meg "infláció", meg "gyurcsány", meg "baloldal", meg "ukránok". Miközben annyit kéne mondani, hogy "oké, leülünk, számoljuk ki, hogy honnan rántunk elő ehhez mondjuk 100 milliárdot a következő évre", és megcsinálják. Vagy akkor mégsem tudnak olyan jól kormányozni, ha nem tudnak 100 milliárd forintot erre elkülöníteni, akkor amikor az infláció miatt több tízmilliárdos pluszbevétel jön az államnak az ÁFÁ-ból? Ez titeket nem zavar, őszintén?!
nempolitizálok
2022. október 06. 10:51
Hiába emelik a fizujukat, ha az eu újabb ostoba döntésével azt is elinflálja. Tudomásul kell venni, a nagy eu-s országok magukat mentik, a kicsik árán is, az eu pedig usa kezekben van, aki viszont beáldozza. Ezen egy kilépés sem segítene, lsd. szerbek, moldávok ugyanúgy rájuk tudják kényszeríteni. Ezen csak az segít, ha nem szavaznak libsikre. Akik most épp rájuk repülnek.
Kürti Gábor
2022. október 06. 10:46
Pont két hónappal előbb kellett volna emelni, és akkor nem lenne mit meglovagolni. Ehelyett jó ötletnek tűnt az EU fejlesztési és helyreállítási pénzekhez kötni, ami egy politikai kéztrükk. Így most ugyanúgy emelni kell majd, de már nem a kormány emelte, hanem kikényszerítették. A politikai hatás ellentétes. Tanulópénz. Ugyanez van a szemétszállítással. A rezsicsökkentés bebizonyította hogy volt ott plusz pénz, de ez egy 3-5%-os inflációs környezetre szabott dolog, gazdasági perpetuum mobile nincs. Durva lehet Mártha vagyonosodása, lehet rámutatni, de az FKF 23 milliárdot fizet bérként, így ha tényleg százmilliókat gurít haza, az sem megoldási tétel. A bérek, gépek, energia ára is durván nőtt a konjunktúra és hiány miatt. Most itt a kuka a házunk előtt, nem vitték el. Pár nap és ezt is meg lehet lovagolni. Tanulópénz 2.0
ppix
2022. október 06. 10:21
Rizsa. A kezeteket nézzük. Amivel loptok és romboltok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!