Összeülhet a nemzetbiztonsági bizottság a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások miatt

2022. szeptember 24. 13:26

A Fidesz frakcióvezetője szerint „az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben”.

2022. szeptember 24. 13:26
null

Sas Zoltán, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke támogatja, hogy a testület kivizsgálja a Márki-Zay Péter mozgalmának nyújtott amerikai kampánytámogatások ügyét. A bizottság másik ellenzéki tagja, az MSZP-s Molnár Zsolt is fontosnak tartja az igazság kiderítését, ugyanakkor csak a vizsgálat körülményeinek ismeretében dönt majd annak esetleges támogatásáról – számolt be a Magyar Nemzet az ügy fejleményeiről.

Mint ismert, Kocsis Máté csütörtökön jelentette be, hogy a kormánypártok frakcióvezetői kezdeményezni fogják, a testület tekintse át a baloldali pártok külföldi kampánytámogatásának ügyét.

Mint a Fidesz frakcióvezetője fogalmazott, az elmúlt harminc évben nem volt példa arra, amit a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter „óvatlanul vagy szándékosan” tett, és teljesen nyilvánvalóan beismerte a közvélemény előtt, hogy a kampányához több milliárd forint támogatás érkezett külföldről – idézte fel a lap.

 – jelentette ki Kocsis Máté, hangsúlyozva: törvény tiltja azt, hogy a pártok külföldről elfogadjanak támogatásokat.

Sas: Ami a magyar nemzet biztonságát érinti vagy arra veszélyes, azt ki kell vizsgálni

„Minden olyan témát, ami a magyar nemzet biztonságát érinti vagy arra veszélyes, azt ki kell vizsgálni akár politikai szinten is”

– válaszolta a Magyar Nemzet megkeresésére Sas Zoltán, aki várja Kocsis Máté előterjesztését az ügyben.

A bizottság jobbikos elnöke hozzátette, nem egyfajta politikai adok-kapok irányába kell elmozdulni, de ha valós nemzetbiztonsági veszély van, azt ki kell vizsgálni.

A testület másik ellenzéki tagja, Molnár Zsolt a lapnak úgy fogalmazott:

minden olyan vizsgálatot, amely az igazság kiderítését és Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit szolgálja, korábban is támogatott és most is támogatja.

„Azonban fontos, hogy a vizsgálat objektív módon történhessen meg. Ezért annak esetleges támogatásáról csak a bizottság zárt ülésén tudok dönteni, miután kiderültek a vizsgálat lefolytatásának körülményei”

– idézte a Magyar Nemzet az MSZP-s képviselőt.

Nem egyértelmű Márki-Zayék elszámolása

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjének mozgalma összesen 1,8 milliárd forintnyi adományt kapott az USA-ból a demokráciát féltő Action For Democracy szervezeten keresztül.

Bár Márki-Zay később nyilvánosságra hozta mozgalmának teljes elszámolását is a beérkezett adományokról, abból nem derült ki, hogy pontosan kiktől érkeztek a néhol elképesztő összegek.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. szeptember 25. 08:22
"Összeülhet a nemzetbiztonsági bizottság..." Már rég össze kellett volna! Majd megoldják, mint a hazaárulókat akik folyamatosan hazaárulást követnek el..... Vagy megoldják, mint az ominózus esetet amikor Gyurcsányék orosz titkosügynökökkel magyar titkosszolgálati munkatársakat világítottak át. Miért nem lesz ebből semmi? Mert látszatintézkedés! Ha nem az lenne már rég ülne minden aljas hazaáruló!
nempolitizálok
2022. szeptember 24. 19:01
Ha Makimajom nem akkora idióta, hogy nem pakol ki, akkor mi van? NBH nem vett észre semmit?
Kegyes urunk Karolus
2022. szeptember 24. 17:17
Felszólítom a kormányt, hogy minden eszközzel csapjon le a külföldről támogatott ügynökökkel.
Szerintem
2022. szeptember 24. 16:59
Egyértelmű, hogy a moslékos bűnszervezeti maffia eladta volna idegen hatalomnak az országot. Ez már a viselkedésükön is látszott. A vételár meg is érkezett a zsebeikbe. Hazaárulók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!