Milákra keményen rászálltak a doppingellenőrök

2022. június 22. 15:38

A Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint Milák szabálykövető ember, aki a doppingszabályok betartásával is példaképnek számít az úszók körében.

2022. június 22. 15:38
null

Milák Kristóftól már négyszer vettek doppingmintát a vizes világbajnokságon – írja az SzPress Hírszolgálat. A portálon azt írják: WADA-előírásokat követve magyar doppingellenőrök tesztelik a budapesti vizes vb résztvevőit. Eddig összesen 900-nál is több mintát vettek le, a tesztelés július 3-ig, a vb utolsó versenynapjáig szünet nélkül folytatódik. Addigra a levett minták száma a kétezret is jóval meghaladhatja.

„Ezen a világbajnokságon már nem a FINA határozza meg a vizsgálatok számát, helyét és azok menetét, hanem a NOB fennhatósága alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség, az ITA, amelyet az angol Jack Pinnick-Gray képvisel a magyarországi világversenyen. Nagy megtiszteltetés számukra, ugyanakkor az elismerés mellett a bizalom jele is, hogy valamennyi teszt elvégzését a Magyar Antidopping Csoport kötelékébe tartozó tapasztalt magyar ellenőrökre bízták, más szóval a jól felkészült munkatársaimra” – újságolta Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője, a doppingellenes küzdelem nemzetközileg elismert szakembere.

„Milák Kristóf szabálykövető és fegyelmezett ember”

A MACS első embere arról is beszámolt, hogy a WADA előírásai szerint levett és tárolt mintákat reggelenként a Budapesttől 250 kilométerre fekvő ausztriai Seibersdorfba szállítják, Európa egyik legjobban felszerelt és minden szempontból biztonságos doppinglaborjába, amely már számos, Magyarországon megrendezett világversenyt szolgált ki.

„A minták ellenőrzése a WADA-akkreditációval rendelkező osztrák laboratóriumban folyamatosan zajlik, ugyanakkor az eredményeket csak a világbajnokság után fogják nyilvánosságra hozni, így a világbajnoki címét újabb világcsúcsjavítással megvédő Milák Kristófét is, akit az elmúlt hetekben négyszer is felkerestek az ellenőrök, legutóbb pályafutása nagy napjának estéjén. A magyar sport büszkeségéről elmondhatom, hogy szabálykövető és fegyelmezett ember, aki a doppingszabályok betartásával is példaképnek számít az úszók körében” – fogalmazott Tiszeker Ágnes.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gáspár
2022. június 23. 03:49
Kristóf mikor célba ért, alig kapott levegőt. A "nagy" elődje Michael Phelps a célban mosolygott, mint aki sétált egyet. Na vajon miért?
artojan
2022. június 23. 00:03
Millákat költenek el ellenőrzésre.
Osztap Bender
2022. június 22. 19:49
A dagadt c(k).... már egy magyar úszót (Kovács Ágnes) tönkretett. Most újabb magyaron lenne a sor? Vajon ki fizeti a magyar(?) "macs" vezetőjét? Netán valamelyik "soros alapítvány"?
MZperXXL
2022. június 22. 19:16
Az lenne az igazi bizalom a magyar antidopping csoport irányába, ha a mintákat itt vizsgálnák. Ha nincs ilyen labor, az egy nagy lehetőség lenne Magyarországnak: kellene egy akkreditált labor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!