Hat faluban tartottak vasárnap időközi polgármester-választást

2022. május 08. 22:22

A hat faluból ötben független jelölt nyert, egyben pedig fideszes.

2022. május 08. 22:22
null

Hat faluban tartottak vasárnap időközi polgármester-választást. A hat faluból ötben független jelölt nyert, egyben pedig fideszes.

Illocska

Kehi Józsefet (független) választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson a Baranya megyei Illocskán. Szarkándi Zita, a nagyharsányi közös hivatalhoz tartozó település jegyzője közlése szerint a horvát határszélen, Villánytól néhány kilométerre délkeletre fekvő község egyetlen szavazókörében

a névjegyzékben szereplő 197 választópolgár közül 124-en voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt.

A tisztségért öten indultak: a négy független jelölt közül Kehi József 66, Polyák Erika 45, Mészáros József 9, Jankovics János 4 szavazatot szerzett, míg a Munkáspárt jelöltjére, Kós Zoltán Istvánra senki nem szavazott. Az időközi választásra a falu korábbi vezetőjének halála miatt volt szükség.

Bürüs

Három független jelölt közül Kozma Istvánt választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson a Baranya megyei Bürüsön. Epstein Ferenc, a kétújfalui közös hivatalhoz tartozó település jegyzőjeének tájékoztatása szerint a megye nyugati határán,

Szigetvár közelében fekvő község egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 71 választópolgár közül 63-en voksoltak, ketten érvénytelenül.

Kozma István 42, Sárosi Gyula 17, Kovács László 2 szavazatot kapott. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az előző polgármester lemondott posztjáról.

Agyagosszergény

Az egyedüli jelöltként induló Radics Attila (Fidesz-KDNP) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergény polgármestere a vasárnap tartott időközi választáson. Pásztor Katalin, a helyi választási iroda vezetője elmondta, hogy a 787 választásra jogosult polgár közül 263 adta le voksát a szavazókörben. A választáson a képviselő-testület további négy tagját is megválasztották.

A Radics Attilára leadott voksok közül 12 volt érvénytelen, a képviselő-testület tagjaira leadott szavazatok közül pedig tíz.

A településen azért tartottak időközi választást, mert 2020. augusztus 13-án feloszlott a képviselő-testület. A választás időpontját eredetileg 2020. november 8-ra tűzték ki, a koronavírus-járvány miatt november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet idején azonban nem lehetett időközi választást tartani.

Balatonudvari

Sötét Györgyöt (független) választották a Veszprém megyei Balatonudvari polgármesterévé vasárnap. Az időközi választáson a posztért három független jelölt indult. Nagyné Kalauz Diána kirendeltségvezető tájékoztatása szerint Sötét György 92, Puhr Ádám Balázs 47, Varga Andrea 44 szavazatot kapott.

A 321 választásra jogosult közül 185-en mentek el szavazni, ketten érvénytelenül voksoltak.

A településen az előző polgármester, Szabó László (független) lemondása miatt kellett időközi választást tartani.

Etyek

Az egyedüli jelöltként induló Zólyomi Tamás (Fidesz-KDNP) maradt a polgármester Etyeken. Mecsériné Szilágyi Erzsébet, a Fejér megyei település jegyzőjének a tájékoztatása szerint a névjegyzékben 3602-en szerepeltek, az időközi választáson 1722-en voksoltak, 1453-an adták szavazatukat Zólyomi Tamásra.

A településen hat képviselői tagot is választottak.

Az időközi polgármester- és önkormányzati képviselő-választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület 2020. július 29-én feloszlott.

Tállya

Öt független jelölt közül Serfőző Szabolcsot választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei  Tállya község új polgármesterévé a vasárnap megtartott időközi voksoláson – tájékoztatott Lengyel Attila, a helyi választási bizottság elnöke.

A választást azért írták ki, mert az 1700 lakosú település korábbi polgármestere lemondott posztjáról.

A polgármesteri tisztségért Drozsnyik-Kiss Mónika, Serfőző Szabolcs, Szentmarjai Levente, Szabó Zoltán Bence és Tökölyi János indult, közülük Serfőző Szabolcs kapta a legtöbb, szám szerint 586 szavazatot – közölte a helyi választási bizottság elnöke.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. május 09. 11:06
DK MSZP Jobbik Momentum Párbeszéd LMP Újvilág MZP ISZOM ismeretlen pártok. Jelölésre is képtelen voltak. A Fidesz/Kdnp-s jelöltek,ahol indultak,nyertek!
sunsaci
2022. május 09. 06:38
Komcsik mindenhol fúrták a polgármestert, nem jött be!
Isten jobb keze
2022. május 09. 01:42
Amikor az oroszok nem hekkelik meg a választást!
ravens01
2022. május 08. 23:42
Pedig volt Pilismaróton is, csak szólok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!