Nem vagyunk sem csalók, sem hazudozók!

2022. április 01. 17:53

Avagy 6+1 megválaszolatlan kérdés a megégetett szavazatok ügyében.

2022. április 01. 17:53
null
Portik Vilmos

„Nagy port kavart a hazai, de a magyarországi sajtóban is az a hír, miszerint szerdán este, illegális szemétlerakóhelyen, kidobott zsákokban, megégetett levélszavazatokat találtak. Az eset eleve több kérdést vet fel, mert ha valaki valóban el szerette volna tüntetni a magyarországi ellenzéki pártokra leadott szavazatokat, akkor miért nem semmisítette meg, égette el? Mármint úgy rendesen. Beteszi az ember a kályhába, meggyújtja, s főz magának egy tojást és teát reggelire. A válasz egyszerű: nem az volt a cél. A szándék sokkal egyértelműbb ennél: balhé. Balhé, amivel le lehet járatni a külhoni magyar állampolgárok jogát a szavazáshoz. Feltételezhetően azt akarták elhitetni, hogy itt, azaz mifelénk a szavazás elképzelhetetlen csalás nélkül, mi több, mi, erdélyiek, s mindazok, akik közreműködést vállalnak a szavazatok főkonzulátusokra való eljuttatásában, mindannyian csalunk. Azt akarják sugalmazni, hogy a begyűjtött borítékokat egyenként kibontották, és kidobták azt, ami nem a kormányzó pártokra volt behúzva. A »jeddi tudosító« legalábbis alannyal és állítmánnyal ezt szerette volna sejtetni. Csakhogy volna itt néhány megválaszolatlan kérdés:

1. Miért dobná ki valaki a borítékokat egy olyan szeméttelepre, amely ugyan nincs szem előtt, de »teljesen véletlenül« mégis rá lehet bukkanni?

Mert kézenfekvő. Nem kell messze menni vele, és ha odairányítják, az újságíró könnyen megközelítheti. Ha tényszerűen manipulálni akarta volna »a tettes« a szavazatokat, akkor milliónyi más megoldás állt volna a rendelkezésére, hogy nyomtalanul eltüntesse a szavazólapokat anélkül, hogy ki kellene mozduljon a házból. De az illető azt választotta, hogy holmi építkezési törmelékkel elegyítve helyezi el az út melletti illegális lerakóhelyen. Életszerű. De tényleg.

2. Miért hívja fel telefonon egy névtelen feljelentő épp egy román nyelvű hírportál újságíróját?

Itt érdemes visszakanyarodni kicsit az elmúlt heti történésekre, amikor Márki-Zay Péter Marosvásárhelyre is ellátogatott. Az ellenzéki miniszterelnökjelölt »sajtóértekezletét« olyannyira a kertek alatt lopakodva szervezték, hogy a magyar újságírók a román nyelvű sajtó képviselőitől értesültek az eseményről. Fölöttébb érdekes hasonlóságot mutat a helyzet! Az a személy, aki odavetemedett az úttesttől nem messze eső illegális szemétlerakó helyre, névtelenségbe burkolódzva, egy azóta már nem elérhető telefonszámról újfent egy román nyelvű portál újságíróját, egy egyébként köz- és elismert marosvásárhelyi újságírót hívott fel. Lévén az illető portálon nincs feltüntetve egyetlen telefonszám sem, vélhetően az újságírót a személyes mobilszámán érte el. Vagyis megvolt neki a telefonszáma. Azaz nem Fruzsi néni a Bartók Béla utcából járt éppen arra, hanem olyasvalaki, aki elővette a telefonját, s felhívta a város közismert újságíróját.”

Nyitókép: You Tube

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2022. április 02. 16:00
Ez szép volt! Visszük mi is azt a keresztet, mi mást tehetnénk. Néhány évvel ezelőtt a nagyon érdekes körülményekre talán fény sem derült volna. Azért van fejlődés, ha nem is az emberek tudatában. Lelepleződnek és nevetségessé válnak és nem is olyan szűk körben.
Lajoss
2022. április 02. 11:05
Vili,inkább kérjél bocsánatot,és szégyelld magad!
Dezsőke
2022. április 02. 10:42
ORBÁN EURÓPAI LÉPTÉKŰ POLITIKUS Van saját véleménye, tartása és jövőképe a hazájáról. Bármilyen irányból is vesznek célba minket, képes a bátor szembenállásra, érdekeink képviseletére. Van jövőképe Európáról , egy olyan Európáról amely képes kijelölni a saját útját, ahelyett, hogy Amerikával vagy az Unió egyes szélsőséges nézeteivel béklyózná magát haladásában. Nem kíván részt, felelősséget vállalni a terjedő "fertőben", a süllyedésben, a nemzetek, értékek lebontásában, a globális érdekek gátlástalan, feltétel nélküli kiszolgálásában. Az ember értékének, tiszteletének, szabadságának, nemzet,- és Európa-tudatának megőrzése mellett a felemelkedést, fejlődést, a béke megőrzését, a biztonságos életet tűzte ki céljául. Ezért támogatom Orbán Viktor ismételt miniszterelnökké választását.
hegyivadász
2022. április 01. 21:59
"Mi, erdélyi magyarok sem csalók, sem hazudozók nem vagyunk, ellenben hűségünk a nemzet ügyéhez határtalan. Ez pedig éppen elegendő lesz, hogy magunkban ezért is megbocsássunk. Ami pedig bennünket, marosvásárhelyieket illet, nekünk viszont ezúttal is maradnak a szégyenfoltok. Ez alkalommal is minket választottak egy, az egész Kárpát-medencében hullámokat verő botrány helyszínéül. " És ezúttal van mit söprögetni a saját ház táján is. Mert ez a Boróka nem anyaországi export.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!