Május 3-ig kell leszedni a választási plakátokat

2022. április 11. 16:07

Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

2022. április 11. 16:07
null

Még valamivel több mint három hetük van az országgyűlési választáson induló jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat – írta az MTI.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 3-án 16 óráig kell eltüntetni a plakátokat.

A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték.

Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Kampányoszlopokkal igyekeztek elkerülni a „vadkampányolást”

A legtöbb önkormányzat a választási időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló úgynevezett kampányoszlopokat helyezett ki a közterületekre; a jelöltek és a pártok ezekre ingyenesen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. Az önkormányzatok így próbálták megelőzni a „vadkampányolást”, vagyis azt, hogy a pártok aktivistái a plakátokat házfalakra, villanyoszlopokra, telefonfülkékre, aluljárók falára vagy hidakra ragasszák fel.

(MTI)

Nyitókép: Választási plakát Debrecenben. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
plaatila
2022. április 12. 15:24
még a 4-8 évvel előtti is a póznán van ...
Menhetten
2022. április 11. 20:31
Évek várok rá, hogy a Fidesz propagandájára valaki illő módon reagáljon. Sose értettem, miért nem támadnak vissza Orbán fegyvereivel, MZP végre megtette. https://assets.4cdn.hu/kraken/7i1xwfy3TrHJQnF4s.jpeg
devogofo
2022. április 11. 19:55
Sajnos a gyorskötözős plakátok leszedése egy egyszerűbb feladat. Az összefogdosás sz@rrá matricázta Budapestet, összeragazgattak itt Budán mindent! A Zaymárki hülye fejét kell néznem tízezer darabszámra oszlopokon, kapualjakban, rengeteg helyen. Szerintem a kutya sem fog törődni ezekkel, még hosszú évekig, hogy b@szn@'k meg :(
lendvaiildiko
2022. április 11. 18:02
Olyan új házszabályt is hozzon a Magyar Országgyűlés, mely megakadályozza Szabó Tímea és a hozzáhasonlók rikácsolását, botrányokozását megakadályozza a Hadházy és hadházú-féle alakok botrányokozását, állati hímtagok és hozzáhasonló monológok elhangzását. Elvárom a Magyar Országgyűléstől egy nyelvtörvény megalkotását, mely kötelezné az egyes szolgáltatások (közművek, bankok, etc) angolt majmoló - lényegében az újbeszél megalkotásához vezető - tegező megszólítást. Ha a nyugati haladár államokban képesek új személyes névmást alkotni a transgender személyeknek, minálunk miért kell kiölni az Ön, az Önök személyes névmást??? Folyamatos a nyelvi érzékenyítés. Azelőtt az mondtuk, Jó napot kívánok! Most a have nice day-t fordították le, sőt mindenünnét jön már a szép reggel, a szép tavasz etc ostobaság. A bevásárló centrumok ölték meg a disznó szót, mennyire alpári a disznó, mennyivel belvárosibb a sertés. Már hallottam vadsertést is, de úgy tűnik, még nem kötelező a sünsertést meghatározás. Így lett a már meghonosodott krumpliból burgonya, a pörköltből pöri és sorolhatnám az affektáló belpesti szóhasználatot. Nézzük Szerbiát. Teljesen bevett szokás a latin betűk használata, de mindenütt használják a ciril betűket is. Vajon miért nem kötelező tananyag a magyar gyermekek számára a rovás írás. Mielőtt bárki ostobának nyilvánítana, eddigi megmaradásunk alapeleme a magyar nyelv. Ugyanaz a hardver, (emberi test), de a nyelv talán az operációs rendszer, esetleg a legfőbb applikáció, mely alapból különbözik az összes többi néptől errefelé. Milyen más lenne, ha a teljes népesség tudná használni a rovás írást, ezzel megint egy újabb összekovácsoló eszköz birtokába jutnánk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!