Keresztes László Lóránt: A kormányváltás a garancia az uniós forrásokra

2022. április 03. 10:24

A vidéket zárkóztatná az LMP-s politikus.

2022. április 03. 10:24
null

A kormányváltás a garanciája annak, hogy megérkeznek Magyarországra az európai uniós fejlesztési pénzek, és az új kormány ezeket a vidéki térségek felzárkóztatására használja majd – jelentette ki az LMP frakcióvezetője az MTI-nek vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Pécsen. Keresztes László Lóránt voksolása után azt mondta: bár az első országos adatok azt mutatják, hogy egyelőre időarányosan kevesebben adták le a voksukat, mint négy éve, saját, pécsi tapasztalatai szerint nagy az érdeklődés a szavazókörökben. Hozzátette: abban bízik, hogy sokan járulnak az urnákhoz.    

A választás tétjéről szólva úgy fogalmazott: „mindenki tudja, hogy sorsdöntő jelentőségű választás lesz”, hiszen „óriási szükség van a kormányváltásra”. Felhívta a figyelmet arra, hogy

a Dél-Dunántúl az Európai Unió húsz legszegényebb régiója között van,

és ezen az Orbán-kormány sem tudott változtatni. Kijelentette: a választás tétje, hogy megkapjuk-e azokat az – állampolgáronként másfélmillió forintnyi – fejlesztési forrásokat, amelyekre minden magyar embernek szüksége van. „Úgy gondoljuk: ha kormányváltás lesz, az a garanciája annak, hogy megérkeznek ezek a fejlesztési pénzek és az új kormány ezeket megfelelően fogja felhasználni, hogy a vidéki térségeket is felzárkóztassa” – közölte.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2022. április 03. 12:07
Ha egy demokratikusan megválasztott párt milététől függ azoknak az uniós forrásoknak az elosztása, akkor nincs szükségünk arra az unióra.
Parm
2022. április 03. 11:50
LMP-s politikus? Van ilyen párt? Itt a megyeszékhelyen húsz éve ugyanaz a két arc beszél hülyeségeket, LMP cimszó alatt.
johannsebastian
2022. április 03. 11:40
Ellenzékváltás garancia a haza megőrzésére és a háború elkerülésére!
Volo
2022. április 03. 11:39
EurópaiSzovjetÚnió! Az euro komcsik átvették a hatalmat Brüsszelben, s azt csinálják, amit Moszkva anno 1989-ben abba hagyott. Folytatják a proletárinternacionalizmus elterjesztését, ha Európa beledöglik, akkor is! Ha a tőke nemzetközi, ( globális! ) akkor legyenek a prolik is azok! Ha valamit utáltam, s utálok ma is, ez a régen a Szovjet, ma a "nyugat" feltétel nélküli, önként alávetése az országnak, (feladva a nemzeti érdeket), ez az amit műveltek régen a vérkomcsik, ma meg a magukat "européereknek, "zöldeknek" meg fasz tudja minek nevező alázatos kutyák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!