A Választási Médiafigyelő Delegáció betekintést kér a szerkesztőségekbe

2022. március 29. 16:27

A Transzparens által szervezett delegáció tagjai az átláthatóság jegyében ellenőriznék a választások esetleges befolyásolására irányuló folyamatokat a médiumokban.

2022. március 29. 16:27
null

Március 28. és április 3. közötti időszakra nemzetközi médiadelegációt szervez a Transzparens Újságírásért Alapítvány, amelynek keretében a Választási Médiafigyelő Delegáció (Mediamonitoring Delegation – MMD) a magyar média helyzetét vizsgálja az országgyűlési választásokat megelőzően. Megkeresték a magyar szerkesztőségeket annak érdekében, hogy fogadják a Választási Médiafigyelő Delegáció tagjait, ezzel is támogatva a választások tisztaságát és átláthatóságát.

Mint írják, az MMD célja, hogy jelentés készülhessen a médiát esetlegesen befolyásoló politikai tényezőkről a 2022-es országgyűlési választás időszakában. A Választási Médiafigyelő Delegáció tagjai független, és szakmai alapon lettek delegáció részesei.

Megkerestek több magyar szerkesztőséget, hogy fogadják a delegációt a választások hetén. Fontosnak tartják, hogy a delegáció minél több szerkesztőséggel találkozzon, mert „ezzel tudjuk biztosítani a médiahelyzet átláthatóságát, és segíteni a delegáció tagjainak pontos véleményt alkotni a magyarországi sajtóról”.

Szeretnénk számukra átfogóbb képet nyújtani azzal, hogy találkoznak több hazai szerkesztőség véleményével, tapasztalataival, ezáltal bepillantást nyernek munkájukba is. 

– írják. 

A Transzparens a következő médiumokat keresték meg: Magyar Hang, Index, ATV, Azonnali, Alfahír, Telex, Hírklikk, HVG, Válasz Online, 168 óra, Magyar Narancs, Mérce, 444, Népszava, HírTV, Spirit FM, Karc FM, Pesti Srácok, Átlátszó, Mandiner, Mediaworks, Origo, Magyar Nemzet, 888.hu, TV2, 24.hu, Pesti Hírlap, Inforádió, JövőTV, Bahír, Rádió1, RTL KLUB, BLIKK, MTVA, Figyelő, Portfolio.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. március 29. 19:28
E Putyin burkolt menete. Kérem a eredeti söveg újra sarkestését! Legyen a cím: A Válastási Médiafigyelő Delegáció betekintést kér a serkestőségekbe... Serintem a médiafigyelők foglalják le a összes ZÉ betűt tartalma söveget!
Onurisz
2022. március 29. 18:37
A 36-ból 17 ellenzéki, 11 kormánypárti, a többit nem tudom besorolni. A rádiókat nem ismerem, mert nem hallgatom, a tévéket is csak a hírekből tudom, hová húznak. Azért ez nem mutat kormánypárti fölényt, s ha a fogyasztottságot is nézzük, az ellenzék van többségben. Ah, bocsánat, a függetlenobjektív sajtó.
bunko_jobbos
2022. március 29. 18:30
En a cegemhez biztos nem engednek be senkit. Telepit lehallgatokeszuleket, felmeri a biztonsagi reseket, esetleg telepit szoftvereket. Faszt, ha lehetek tomor.
pumuklik
2022. március 29. 17:38
Fényevő mozgalom, makiszar mintára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!