Márki-Zay „megszabadítaná az országot a gonosztól”

2022. február 17. 15:56

„A sors megfogta a kezemet, és vezette a lépteimet. Százezrek látták meg bennem a reményt, és elfogadtam a hívásukat” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

2022. február 17. 15:56
null

Némi bizonytalankodás és késés után végül február 17-én tartotta meg évértékelő, pontosabban „országértékelő” beszédét a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter.

Az eseményt a Márki-Zay sajtósaként dolgozó volt ATV-s Simon András nyitotta meg. Az első felszólaló Karácsony Gergely főpolgármester volt, aki arról beszélt, hogy 44 nap van hátra a választásig, mint fogalmazott, „ennyi időt alatt a Marsra is el lehet jutni”. Hozzátette: a baloldalnak nem a Marsig, „csak az emberek szívéig” kell eljutni. 

Szívtájékon üt legnagyobbat a gyűlöletkeltés”

– mondta. Az elkövetkező 44 napban Karácsony szerint „szívből a szívekhez” kell szólni.

„Csodálatos tavasz”

Karácsony Gergely után felszólalt Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke is, őt pedig Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke követte. Kunhalmi szerint „csodálatos tavasz” előtt áll az ország. A szocialista politikus szerint a Fideszt 

hosszú időre távol kell tartani a kormányzati pozíciótól”

Beszéde végén sok sikert kívánt a jelölteknek, és Márki-Zay Péternek. 

Donáth Anna következik

Kunhalmi Ágnes után Donáth Anna, a Momentum új elnöke vette át a szót, aki szerint „magyarok milliói” szenvednek a Fidesz-kormányzás miatt, és a kormány célja, hogy ezt a helyzetet „évtizedekre, vagy akár évszázadokra” konzerválja.

Az élő közvetítés immár másodjára szakadt félbe.

A Momentum elnöke szerint a kormány „lassan kivérezteti” Magyarországot, és a cél az, hogy a baloldal „új rendszert” építsen.

„Az emberek nyelvén szóló” Jakab

A következő felszólaló a Jobbik elnöke volt, aki rögtön odaszúrt Vona Gábornak, mikor azt mondta: a 2018-asok hibát követtek el, amikor azt gondolták, „egyedül is sikerül a Fideszt legyőzni”. Jakab Péter nem eresztette bő lére, az elszámoltatás fontosságát hangsúlyozta, majd azt mondta, „a többit hétfőn a Parlamentben”. 

Jakab Pétert Dobrev Klára követte, akinél ismét megszakadt a közvetítés. Ő azt mondta, „legyenek álmatlan éjszakái a Fidesznek, mert nyerni fogunk”. A Demokratikus Koalíció EP-képviselőjének beszédéről bővebben is beszámoltunk, ide kattintva olvashatja el.

Következik a miniszterelnök-jelölt 

Márki-Zay színpadra lépése előtt Simon András beszélt a baloldal népszavazási kezdeményezéséről, amelyre az aláírások egyébként ígértnél lényegesen lassabban jöttek csak össze. Márki-Zay beszédében arról beszélt, hogy „Romániánál is rosszabbul” teljesít Magyarország. Elismételte migránsozós állítását is, amelyről azóta kiderült, hogy külhoni magyarokat, és uniós állampolgárokat érint. 

A beszédben Márki-Zay beszélt a 43 ezer, koronavírusban elhunyt emberről is, ennél a résznél a közönség el is kezdett tapsolni, de aztán hamar elhalt. A miniszterelnök-jelölt azt is állította, hogy az egészségügyet a Fidesz tette fizetőssé, az ellenzéket pedig „hazug módon” vádolják ezzel. Márki-Zay azt is mondta: a „világ 197 országából 196 jobban kezelte a járványt” Magyarországnál.

A miniszterelnök-jelölt szerint a 13. havi nyugdíjat és az árstopot is „az ellenzéknek köszönhetik” az emberek.

Ennél a pontnál az élő közvetítés körülbelül nyolcadjára szakadt meg.

Meg szeretném szabadítani hazámat a gonosztól”

– fogalmazott beszédében Márki-Zay. Hozzátette: csak az összefogott baloldalra leadott szavazat „szolgálja a kormányváltást”, utalva itt a Kutyapártra, Mi Hazánkra, és a többi, az összefogásban részt nem vevő pártra. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 445 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Erdőmester
2022. február 18. 13:53
Uram-Atyám! Ez a futóbolond újabb szintet lépett a hülyeségben azzal, hogy valamiféle messiásnak gondolja magát! Kár volt bezárni az OPNI-t.
Ani40
2022. február 18. 08:55
MZP öngyilkosságra készül?
Frutti
2022. február 18. 08:13
ha minket a gonosztól szeretnél megszabadítani, akkor tulajdonképpen mit keresel még mindig itt?
pipa89
2022. február 18. 08:12
EMZÉPÉ a Gonosztól? Ez most vicc? Hát, pont mögötte hatalmasodik a SÁTÁN, HÁLÓZAT formájában. Pont ő vezeti a velük paktáló hazai erőket. Ha lehetne ujjal mutatnék rá, mint arra az emberre, aki azt vállalta, hogy ráengedi a HÁLÓZATI HATALMAT a magyar nemzetre. #STB
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!