Lech Walesa elítélte Mateusz Morawiecki Orbán Viktorral és Marine Le Pennel való szövetségét

2022. február 10. 09:19

„Ez Lengyelország érdekeinek elárulása” – érvelt a volt lengyel elnök.

2022. február 10. 09:19
null

A lengyel Wprost ír arról, hogy a korábbi köztársasági elnök, Lech Walesa nemrég Mateusz Morawieckit kritizálta, amiért a miniszterelnök a francia Marine Le Pennel találkozott és helytelennek ítélte meg az Orbán Viktorral kötött szövetséget, aki közismert arról, hogy szoros kapcsolatot ápol Putyinnal. „Ez Lengyelország érdekeinek elárulása” – érvelt a volt elnök. Walesa szerint ezt az ügyet tisztázni kell. „A lehető leghamarabb meg kell győznünk a nemzetet arról, hogy amit tesznek, az káros Lengyelországra nézve" – zárta gondolatait Walesa. 

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2022. február 10. 15:24
Azért, ha belegondolunk, a németek, a történelem folyamán, okoztak akkora kárt, emberveszteséget, lelki traumát a lengyeleknek, mint a ruszkik. Viszont az előbbiekkel szoros gazdasági kapcsolatokat ápolnak, munkát vállalnak, adóznak az ország területén, ugyanis az jó üzlet, jó kereset. A legszorosabb barátsággal gondolok a lengyelekre, ám a fenti gondolatmenetet érdemes folytatni az oroszok viszonylatában.
fogas paduc
2022. február 10. 14:14
Öregszik a vén villanyszerelő.
MaBaker
2022. február 10. 13:51
Walesa az ő Göncz Árpijuk. Bár belőle is jobb jutott nekik...
Akitlosz
2022. február 10. 13:35
Indokolás? Lech Walesa megöli a Földet, környezetszennyező, a globális felmelegedésért és a tengerszint emelkedésért, a jegesmedvék kipusztulásáért felelős széndioxidot ereget a légkörbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!