Százezer forintra nő a közmunkások bére

2021. december 15. 16:02

A közfoglalkoztatottak fizetése eszerint közel 20 százalékkal emelkedik.

2021. december 15. 16:02
null

Százezer forintra emelkedik közmunkások bére – jelentette be közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. Az emelés mértéke majdnem 20 százalék, hiszen így bruttó 85 ezerről 100 ezer forintra emelkedik a teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkások keresete.

Az mfor a hírrel kapcsolatban felidézte, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már októberben felvetette, hogy a közfoglalkoztatotti bér 2022-ben elérheti majd a minimálbér felét. Ezt azzal indokolta, hogy az elmúlt években jelentősen elértéktelenedett ez a juttatás.

Borítókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. december 16. 01:08
Micsoda demokrácia! Egy ember dönt mindenről mo-n, és személyesen be is jelenti..
jánosbácsi
2021. december 15. 22:59
Juhé!
sorivo4
2021. december 15. 22:53
És minden ezen tengődő embert megillet az ingyenes továbbképzés.
sorivo4
2021. december 15. 22:36
Kevés. A létminimum alatt senki nem élhet. A közmunkások bérének a mindenkori létminimumnak kell lennie. Azalatt nem lehet megélni. Az még a rabszolgaságnál is alább van. Aki dolgozik, az legalább a kvártélyt és koszt tudja fedezni belőle. Az a minimum. A minimum. De minimum tíz százalékkal annak fölött kellene lennie, hogy valamicsoda kilátása is lehessen valakinek a végeláthatatlan roboton kívül. Ha a létminimum 95 ezer forint, akkor a minimális közalkalmazotti kereset 105 ezer forint. Senki nem élhet munkából kvártély és koszt alatt meg egy kis tartalékkal. Senki. A munkának mindenkor fedeznie kell a megélhetés költségeit. Amit még a rabszolgaság is fedez. Annak mindenkor annak fölött kell lennie legalább tíz százalékkal. Mert nálunk nincs rabszolgaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!