Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légiközlekedés korlátozásához

2021. november 27. 13:28

A Botswanából, Szváziföldről, Lesothoból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-Afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében az EU-tagállamok tesztelési és karanténkötelezettséget vezetnek be.

2021. november 27. 13:28
null

Az Európai Unió Tanácsa november 26-án megvitatta az újonnan azonosított, B.1.1.529-es dél-afrikai variánsára adható lehetséges uniós válaszlépéseket – szerepel a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményében. Az ülésen megszületett javaslat szerint a dél-afrikai régióból érkező személyek esetében a nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozásáról és e korlátozás esetleges feloldásáról szóló tanácsi ajánlás szerinti vészfék mechanizmust lenne érdemes alkalmazni. A tagállamok egyetértettek abban, hogy szükség van a korlátozások bevezetésére – tartalmazza a dokumentum.

Az ülés résztvevői fontosnak találták, hogy a Botswanából, Szváziföldről, Lesothoból, Mozambikból, Namíbiából, a Dél-Afrikai Köztársaságból és Zimbabwéből érkező utasok esetében a tagállamok vezessenek be tesztelési és karanténkötelezettséget. A hazai intézkedések előkészítése megkezdődött, a módosított kormányrendelet megjelenése a mai napon várható – írja a KTK.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rézvirág
2021. november 27. 15:51
Valaki hozzáértő összefoglalná nekem szperröviden, hogy mit jelent ez a 32 mutáció a tüskefehérjében?
Vainamoinen
2021. november 27. 14:31
Helyes.
kunfia
2021. november 27. 14:30
Igazából két megoldás van,vagy a világon mindenki megkapja az oltást,és folyamatosan lesznek új vírusok,és azok ellen új oltások,vagy elfelejtjük a globalizációt.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. november 27. 14:29
Nyugi, majd erre a változatra hivatkozva mondják, hogy kell a negyedik oltás is a kurva szar járványhelyzetben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!