Immunológus: A koronavírus a különböző mutációk révén egyre agresszívebb lesz

2021. november 20. 14:29

Szükség van a harmadik oltásra is.

2021. november 20. 14:29
null

A maszk és a távolságtartás csökkenti a megfertőződés esélyét és azt is, hogy a fertőzést továbbadjuk – mondta Kacskovics Imre immunológus, az ELTE természettudományi karának dékánja szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértő felhívta a figyelmet, hogy az antitestek körülbelül 4-6 hónapig napig nyújtanak védelmet egy, a betegségen átesett vagy egy beoltott embernél, ezért szükség van a harmadik oltásra is.    

Hozzátette: vannak olyan folyamatok is, amelyek a vakcina vagy a betegség hatására akár hosszú távon is biztosítják azt, hogy a szervezet képes legyen felismerni a koronavírust, illetve – igaz csak alacsony szinten – antitestek is termelődnek. Ugyanakkor ezekkel az a probléma, hogy túl lassan reagálnak egy esetleges fertőzésre – tette hozzá.    

Kacskovics Imre szerint mivel

a koronavírus a különböző mutációk révén egyre agresszívebb lesz,

arra kell készülni, hogy újabb és újabb oltásokra is szükség lehet. Hangsúlyozta, aki nem oltatja be magát az a halált vagy a maradandó sérülést kockáztatja. Kifejtette: a jelenlegi ismeretek szerint százból két ember belehal a betegségbe, húsz pedig maradandó sérüléssel kerül ki a kórházból. Az oltás mellett kampányoló kollégáira utalva úgy fogalmazott, „mi mind ugyanazt mondjuk:

ezzel tudják magukat és minket, a társadalmat és az ország működőképességét védeni”.

(MTI)

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az ember
2021. november 21. 10:06
Most már egyetlen immunológus és matematikai vírusmodellező sincs, aki ne bukott volna meg valamelyik kijelentésével. Totális csődöt vallottak.
Istók3
2021. november 20. 19:22
"Immunológus: A koronavírus a különböző mutációk révén egyre agresszívebb lesz" Istók3: hülyék vagytok. Azt hittétek, hogy a természetet legyőzitek? A vírus almalmazkodni fog a megváltozott körülményekhez. Megtalálja a módját, hogy oltások és maszkviselés elkenére is fertőzzön. Nem akarja kiirtani az emberiséget, mert az a táptalaja. Csak szaporodni akar.
Rugo
2021. november 20. 18:37
"és másokat megölhet az az illető, aki nincsen beoltva" Kacskovics egy barom. Szánalmas a magyar tudományos élet színvonala.
békalepcse
2021. november 20. 17:52
Ez hülye, sőt nagyon hülye. A biológia törvénye, ha valami ellen küzdesz az nagyon hamar kontraszelektálódik és sokkal fertőzőbbé válik, aztán már a tuti cucc sem fog megvédeni senkit, de akkor már késő bármi érdemlegeset csinálni. Annyira "emberi" ez a jóemberkedés de ennél nácibb dolog akig akad e földtekén. Áldozatok nélkül ez nem fog menni és mennél beljebb megyünk ebbe a sötét algútba annál nehezebb lesz a visszaút. Lehet látszik az alagút vége előremenetben, de az a pokol tüzének a fénye...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!