Az IDEA Intézet cáfolta Márki-Zay Péter szerdai vitán tett kijelentéseit

2021. október 14. 18:23

Közleményben reagált az intézet a miniszterelnök-jelölt kijelentéseire.

2021. október 14. 18:23
null

A szerdai miniszterelnök-jelölti vitában Márki-Zay Péter azt mondta: az IDEA Intézet egy nappal a budapesti előválasztás vége előtt azt mutatta, hogy Kálmán Olga nyeri az előválasztást. Az IDEA Intézet egy Facebook-közleményben reagált Márki-Zay szavaira.

„Ezzel szemben a valóság az, hogy az IDEA Intézet 2019. június 24-én publikált felmérést, melynek adatfelvétele 2019. június 17-18. között készült a részvételüket biztosra ígérők körében. - ez utóbbi információk is a közleményben.

A korábbi méréshez képest Karácsony Gergely jelentős erősödését, továbbá hibahatáron belüli állást mutatott (41-38) a két esélyes (nek vélt) jelölt között.

A budapesti előválasztás a kutatás után 2 nappal indult, és 2019. június 20-26 között zajlott” – írták.

Közleményünk pedig így zárult: „Az előválasztási kampány Magyarországon elsősorban mozgósítási kampány, ennek kimenetelének megállapítására pedig az IDEA Intézet több mint egy héttel az előválasztás vége előtt készített kutatása nem vállalkozhat.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. október 15. 12:30
Magyar népet zaklató kifosztó kommunistákat Brüsszel tette gazdaggá a néptől államtól ellopott milliárdokból melyen osztozkodtak .
szürkeSzarvas
2021. október 15. 12:18
MárkiMárk akkor is hazudik,amikor kerdez-egyfolytában magyarázkodik utólag.
szürkeSzarvas
2021. október 15. 12:18
MárkiMárk akkor is hazudik,amikor kerdez-egyfolytában magyarázkodik utólag.
bagira
2021. október 15. 11:32
Tömeg gyilkos kommunisták (lenin) , országot kifosztók (Princz 145 milliárd Posta banki csőd , mszp osztrákoknál suttyomban látogatta , titokban pénzt osztogatták egymásközt , Ausztria nem adta ki. ) a törvény elöl mindig nyugatra szaladtak védelemért , megkapták , nyugat egyet se adott vissza hanem keblére ölelte kiképezte a keleti blokk ellen majd azután bedobta polgárháború zavargások társadalom bomlasztó szabotázs akciókra . Nos a Dk is hasonló megbízatást teljesít .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!