Varga Judit: Egyre többen követik a magyar migrációs politikát!

2021. szeptember 10. 15:16

„Egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az EU-s intézmények beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe” – írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.

2021. szeptember 10. 15:16

Egyre többen követik a magyar migrációs politikát, és egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az európai uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe – írta az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit rámutatott: a Brexit-tárgyalások egykori vezetője, az Európai Unió érdekeiért a végletekig küzdő Michel Barnier bejelentette, hogy

még ebben a hónapban népszavazást kezdeményez a migráció kérdéskörében. 

Ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök bledi felszólalásában hangoztatta egy héttel ezelőtt, úgy most Barnier szerint is a bevándorlás ügyében vissza kell adni a tagállamoknak jogi szuverenitásukat, hogy szuverén döntéseiket ne írhassa felül az Európai Unió Bírósága vagy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága – írta a miniszter. Úgy fogalmazott: „egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe.”   

„A tervezett népszavazás nyomán Franciaországban is felismerhetik, hogy a migráció kérdésében a hatásköröket vissza kell adni a tagállamoknak” – tette hozzá Varga Judit. Kiemelte, Magyarország kezdettől fogva fenntartja, hogy a bevándorlók betelepítése egyenlő Európa kulturális önfeladásával. Ennek érdekében épült fel a déli határzár és ennek szellemében kértük ki a magyar emberek véleményét népszavazás útján – mutatott rá Varga Judit. Azt írta, „akkor mindkét esetben támadást indítottak ellenünk, ma már azonban egyre többen látják be, hogy Magyarország helyesen döntött. Sőt ma már utánunk csinálnák.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas 3
2021. szeptember 10. 23:38
Úgy néz ki, hogy talán a franciáknak megjön talán az eszük? Vagy csak Barniernek?
llnnhegyi
2021. szeptember 10. 18:27
Hajrá Judit! Hajrá Magyarország!
k.edi
2021. szeptember 10. 15:44
"bevándorlók betelepítése egyenlő Európa kulturális önfeladásával" Nem, ez már régen nem erről szól. Afganisztán lakossága húsz év alatt megduplázódott, 20ból 40 millió lett úgy hogy talán 10 milliót sem tudnak eltartani. Mindezt a humanitárius segélyekre alapozva. Afrika népességrobbanás előtt áll. Ha ezek mind ide akarnak jönni, akkor már az életünk lesz a tét. Értékelem ezt a kulturális identitás dolgot, de sok embert meg lehet hülyíteni a multikulti dologgal. Ha viszont amcsi segédlettel ezek megrohanják Európa határait, annak beláthatalanok lesznek a következményeit pláne ilyen balfasz EU vezetés mellett. Pofáznak Európa megvédéséről, és kb. 5 millió menekültről beszélnek. Meg tudja magát Európa fizikailag védeni? Ha nem, ki fogja? Talán a NATO? Ez már nem a kulturális identitás problémája, hanem a sok az eszkimó kevés a fóka esete.
marica61
2021. szeptember 10. 15:36
az a problémám, hogy a nyugati országok kormányai,politikusaik csak szoban értenek egyet a migrácio leállitásával, de a gyakorlatban a migráciot támogatják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!