IDEA: Vezet a Fidesz a biztos szavazók között

2021. szeptember 20. 17:56

Jelenleg a választási eredmény az IDEA szerint 49-45 százalék lenne a Fidesz javára.

2021. szeptember 20. 17:56
null

A DK-s IDEA Intézet legfrissebb felmérése szerint a baloldal listája a teljes, választókorú népességen belül egy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt. A baloldal 39, a kormánypárt pedig 38 százalékon áll.

A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók rétegében, immár harmadik egymást követő felvétel során vezet a Fidesz–KDNP az IDEA szerint. Jelenleg a választási eredmény az IDEA szerint 49-45 százalék lenne a Fidesz javára. Az intézet azt is hozzáteszi: a Momentum az év eddigi legrosszabb eredményeit produkálta

A kutatást közösségi oldalán megosztó Deák Dániel hozzáteszi: 2018-ben az IDEA a későbbi győztes Fideszt majdnem 10 százalékponttal alul-, a DK-t pedig 7 százalékponttal felülmérte.

Forrás: IDEA Intézet
Forrás: IDEA Intézet

Nyitóképen: Békemenet 2018-ban. Fotó: MTI / Sóki Tamás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2021. szeptember 21. 10:48
Speciel az IDEA-t nem tartom a legmegbízhatóbbnak, de ez az eredmény elfogadható lenne...
Szvidrigajlov
2021. szeptember 21. 07:36
Azért arra kíváncsi leszek, hogy ha se a Momentum, se az LMP, se az MSZP-Párbeszéd nem hozza a kvótát a listán, azaz a Momentum 5% alá esik, az MSZP-Párbeszéd pedig 10% alá, akkor hogy lesznek nekik listás helyeik. Ezek nélkül a listás mandátumok nélkül kizárt, hogy többségük legyen.
brekkk
2021. szeptember 21. 03:50
Beszélgettem egy munkatársammal a politikáról. Neki az Ogreklára nagyon szimpi. Kérdeztem,hogy mitól?Meg Feriné -földhözvágják megint Magyarországot.... Utolsó indoka: "változásra van szükség,túl régóta van Orbán kormányon." Elkeserítően feledékenyek és a hülyeségekkel könnyen tudják befolyásolni a választókat. Családipótlékért nyafog,holott nem érti az összefüggéseit. A kormány nem a hereéletmódot támogatja,hanem a munkaalapút. Nem a haszontalanakból akar többet,hanem a dolgos emberekből. Aki ezt nem érti,az...
kovácslajos1930
2021. szeptember 21. 00:46
Hát igen 11 év kormányzás egy kudarc, már utolsók között vagyunk Európában, a Kelet lett a mérce, az erkölcsi morál a mandiner hozzászólásokból is láthatóan zuhan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!