Kelemen Hunor szerint Ceausescu retorikáját vette át Ludovic Orban

2021. augusztus 09. 13:08

A volt román kormányfő korábban a Székelyföld etnikai átrendezéséről beszélt.

2021. augusztus 09. 13:08
null

Ahogy megírtuk, Ludivic Orban arról beszélt, hogy „ha a térséget (a Székelyföldet – szerk.) sikerül a potenciáljának megfelelően fejleszteni, látni fogják, hogy az etnikai összetételt is jelentősen meg lehet változtatni”.

Ceausescu szelleme kísért?

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint Nicolae Ceausescu kommunista diktátor retorikáját vette át Ludovic Orban, a vezető román kormánypárt elnöke, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Hargita megyei szervezetének vasárnapi küldöttgyűlésén azt fejtegette, hogy a beruházásokkal Székelyföld etnikai összetételét is jelentősen meg lehet változtatni.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Maszol.ro portálnak reagált a román parlament alsóháza elnöki tisztségét is betöltő Ludovic Orban kijelentéseire. Kelemen Hunor szerint Ludovic Orban kijelentése azt jelzi, hogy

„Azt mondani, hogy a gazdaságfejlesztésnek az etnikai arányok megváltoztatása a célja; hát Ceauescu is éppen ezt akarta az iparosítással” – nyilatkozta a Maszol.ro-nak Kelemen Hunor.

(MTI)

Kép forrása: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bekéret
2021. augusztus 09. 23:10
„Azt mondani, hogy a gazdaságfejlesztésnek az etnikai arányok megváltoztatása a célja; hát Ceauescu is éppen ezt akarta az iparosítással” Nemcsak akarta, hanem sajnos meg is valósította sok helyen. Kolozsvár pl. magyar többségű város volt, Ceauescu vitte 10% alá a magyarok arányát.
Felvidéki MAGYAR
2021. augusztus 09. 20:02
Ugyanazt érdemli, amit a "Kárpátok géniusza"!
LPJ53
2021. augusztus 09. 19:54
Nincs ebben semmi új,ez megy már 100 éve,függetlenül a politikai rendszerektől.
Google
2021. augusztus 09. 18:19
Marosvásárhely, Kolozsvár, Várad - sikerült az etnikai arányt a javukra átrendezni. Ha még lett volna ideje a diktátornak, Székelyföldet is átrendezte volna. Az utódai, úgy tűnik, ott folytatnák, ahol ő abbahagyta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!