Itt vannak a gyermekvédelmi törvény részletei!

2021. augusztus 06. 20:51

Megjelent a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete – közölte pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

2021. augusztus 06. 20:51
null

„A Magyarország ellen irányuló intenzív nyomásgyakorlás ellenére a kormány álláspontja változatlan: a magyar gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga” – emelte ki a Központ.

A Magyar Közlönyben közzétett rendelet szerint óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja.

A gyermekek védelmében született újabb jogszabály 30 nap múlva lép életbe és betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd – tudatták.

A gyermekvédelmi törvénycsomagot június 15-én fogadta el az Országgyűlés – idézték fel, kifejtve: a törvénycsomag „több oldalról is gátat szab” a pedofil bűncselekményeknek. Szigorúbb lett a pedofil bűncselekmények büntetése, szigorúbbak lettek az elévülés és a feltételes szabadlábra helyezés szabályai, kibővült a pedofil bűnelkövetőkre vonatkozó foglalkoztatási tilalom.

A törvénycsomag emellett az óvodai, iskolai szexuális felvilágosítás szabályozásán is változtatott, mert – mint fogalmaztak –

A törvény ezért előírja, hogy az iskolai felvilágosítás nem irányulhat a nemváltoztatás, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. A szigorításoknak része az is, hogy tilos olyan reklámot, valamint pornográf tartalmat 18 éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg – ismertette a KTK.

A törvénycsomag elfogadása óta „intenzív támadást indítottak Magyarország ellen a nemzetközi, brüsszeli és a hazai balliberális szervezetek” – írták, hozzátéve: „a kormány álláspontja változatlan, kizárólag a magyar szülők joga a gyermekeik szexuális nevelése, ezért a most zajló nemzeti konzultációban és népszavazáson is kikéri a magyar emberek véleményét a kérdésben”.

(MTI)

Fotó: Emmanuel DUNAND / AFP

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. november 23. 10:34
Egyáltalán, mi az hogy egy káros szekta bejárjon a közoktatási intézményekbe. Ezt, akár a kleptomániások, a piromániások, vagy akár a kéjgyilkosok is követelhetnék. Viszont tudjuk, hogy a háttérhatalom felforgató ügynökei a családok szétverésében a gyermekek szándékos és tudatos megrontását is egy eszköznek tekintik, másrészt pedig az utánpótlást akarják biztosítani a szexuális aberrációkhoz és a termézetellenes nemi élethez. Értelemszerűen, a pedofilok is a szexuális aberráltak és a természetellenes nemi életet élők köreiből kerülnek ki.
Shanger
2021. augusztus 07. 21:29
És ez megjelenik a könyvekben? Nem, mert a Rowling nem írta bele. Ergo a HP-re nem kell 18-as karika, pont.
kunfia
2021. augusztus 07. 17:25
"A forint gyengülése azt jelenti,ellopják a pénzt az emberek zsebéből."(Orbán Viktor)
kunfia
2021. augusztus 07. 10:21
Azért,ha az Origón és a V4NA-n leadják,az még nem ok arra,hogy egy ilyen "hírt" értelmes ember el is higgyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!