IDEA: négy százalékkal vezet a Fidesz az ellenzék előtt

2021. augusztus 16. 07:57

A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választóknál immár második egymást követő alkalommal vezet a Fidesz–KDNP.

2021. augusztus 16. 07:57
null

Ha most vasárnap lennének a választások, a kormánypárt négy százalékkal jobban szerepelne listán, mint az ellenzéki összefogás − derült ki az IDEA Intézet legfrissebb kutatásából, írja az Index. 

A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választóknál immár második egymást követő alkalommal vezet a Fidesz–KDNP. Mindez úgy következett be, hogy támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett, miközben az ellenzéki listára 1 százalékponttal kevesebben szavaznának, mint egy hónappal korábban. Az IDEA Intézet a kormányzópárt esetében 48 százalékpontos listatámogatást még nem január óta, amelytől fogva külön kérdéssel vizsgálja a politikai táborok választottságát.

Az ATV híradójában Böcskei Balázs kutatási igazgató úgy fogalmazott: az arányok arról árulkodnak, hogy egyre szorosabb a verseny, ami sokkal jobban kiéleződik majd az előválasztás után. 

A Jobbik májusban állt a támogatottsági maximumán (12 százalék). Egy hónappal később megállt a növekedés, majd júliusra 9 százalékra csökkent a párt népszerűsége. A változás következtében a nyár derekára a Demokratikus Koalíció lett a legtámogatottabb ellenzéki párt 11 százalékkal, majd a Jobbik és a Momentum következik. A biztos szavazó pártot választóknál szintén a DK vezet a Jobbik előtt. A két parlamenten kívüli párt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom támogatottsága nem változott – az IDEA szerint 3-3 százalékot kapna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson.

Kép forrása: FERENC ISZA / AFP

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mirrmurr777
2021. augusztus 20. 22:44
Lesz az több is.. Megláttuk ezeket az arcokat a baloldalon, még anyukám is azt mondta, pedig soha nem szavazott a Fideszre, de most behúzza. Egy komoly szakember sincs azon az oldalon, csak történészek és életművészek. Én magam meg baromira nem támogatom az alapjövedelmet és a szociális osztogatást az ingyenélőknek, akiknek feltett szándékában sem áll dolgozni. Pláne ne az én adómból éljenek Hawaii módra. És sok barátunk ugyanígy van ezzel. Szóval sokkal többen leszünk. Ezek nem jöhetnek. Ennek a baLOLdalnak teljesen meg kell újulni és az összes jelenlegi, levitézlett és/vagy szellemileg alulmaradt arcot lecserélni (atomerőmű=naperőmű XD).
Ma is bukik a Zorbán...
2021. augusztus 16. 15:16
Felháborító, hogy négy százalékkal vezet a Fidesz. Ezek szerint a Moslék a szörnyű rémtettei ellenére még mindig bekerülne a parlamentbe? Hihetetlen, hogy még mindig van, aki a Moslékra szavazna. Ezek nem látnak, nem hallanak, nulla agyuk van? Hát mit kellene még művelnie velük a cukin gügyögő Kajácon Dejdőkének, Fegyőrnek, Gyurcsánynak, Dobrevnek???
balbako_
2021. augusztus 16. 14:23
A választásokkor még 10-15% százalékkal többel kell nyerni és akkor nincs vita.
írmag
2021. augusztus 16. 14:15
Többiek, tessék hideg fejjel gondolkodni, szükségünk van egymásra! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!