A kormány a Nemzeti hitvallás kifüggesztését kéri az államigazgatási intézményektől

2021. augusztus 09. 09:05

„Tíz éve van mindössze olyan alkotmányunk, amelyet Magyarország maga alkotott, idegen hatalmak befolyása nélkül” – olvasható a kormányzat oldalán.

2021. augusztus 09. 09:05

A több mint ezeréves államalapítás nemzeti ünnepének közeledtével, Magyarország Alaptörvényének 10 éves évfordulója alkalmából a kormány az alkotmányban is rögzített Nemzeti hitvallás kifüggesztésével tiszteleg a magyar nemzet előtt és ugyanerre kéri a közintézményeket is – olvasható a kormany.hu-n. 

Magyarország Alaptörvényét 2011. április 18-án fogadta el az Országgyűlés, április 25-én hirdették ki és az 2012. január 1-jén lépett hatályba. Az új magyar alkotmány célja nem a közjogi rendszer megváltoztatása volt, hanem a nemzeti értékek, nemzetstratégiai célok és jogállamisági garanciák meghatározása Magyarország gazdasági és szellemi megújuláshoz a rendszerváltás utáni  posztkommunizmussal átszőtt útkeresés után.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 09. 13:42
Szép szöveg, csak a gyakorlathoz, a megvalósult valósághoz semmi köze sincs.
AROON
2021. augusztus 09. 10:20
Minden kozintezmenybe tegyenek keresztet. A balibbancsokat had verje ki tőle a habos nyavaja
Nehidd El
2021. augusztus 09. 10:08
Ennél jobban csak akkor ijednének meg az ellenzék prominensei, ha szentelt vizet is kihelyeznének a közintézményekbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!