Nyár végéig lezárják az M0-s Duna-hídját az M1-es autópálya felé

2021. június 09. 21:01

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint az M5-ös autópálya felé vezető hídon a terelés kiépítését már szombaton megkezdik.

2021. június 09. 21:01
null

Jövő szerdától augusztus végéig teljes szélességében lezárják az M0 autóút Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídjának az M1-es autópálya felé vezető hídját felújítás miatt – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerdán.

A közlemény szerint az M5-ös autópálya felé vezető hídon a terelés kiépítését már szombaton megkezdik; itt június közepétől augusztus végéig mindkét irányban két sávon haladhat majd a forgalom. Június 16-án reggel lezárják a Deák Ferenc híd M1-es autópálya felé vezető északi hídját, és forgalombiztonsági okokból a halásztelki csomópont északi oldali felhajtóágát is. A szakemberek új hídsarukat építenek be, de elsőként meg kell erősíteni a régi acél hídszerkezetet a saruk környezetében, ehhez acélbordákat hegesztenek be a hídtest belső részein.

A munkálatok idejére a hidat mindenképpen le kell zárni, a szerkezetet ugyanis hidraulikus sajtókkal megemelik, és ideiglenes támaszokra helyezik. A híd szerkezetét megerősítő munkák befejezését követően kerülhetnek helyükre az új fazéksaruk – tudatták. A NIF szerint az egyedi szerkezetek gyártása megkezdődött, elkészítésük több hetet vesz igénybe. Az első saruk augusztusban érkeznek meg. A Duna nagyvízi medre feletti hídrész pillérein elvégzendő sarucserékhez bárkákon álló darukat használnak majd.

Közölték azt is, szeptember 1-jétől a forgalomterelés megszűnik, de decemberig hétvégente az északi pálya hídján rövid ideig (legfeljebb egy-két óráig) tartó forgalomkorlátozásra kell számítani.

(MTI)

Címlapképen: A Deák Ferenc híd 2020 novemberében.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levig79
2021. június 10. 11:01
Na ez be fog [email protected] rossz időzítés .
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. június 10. 05:08
Na ki az az észlény, aki minden hidat nyáron a legnagyobb csúcsforgalon idején renováltat? Karácsony.
Qman
2021. június 09. 22:41
Lehet, hogy ez egy verseny? Karacsony a várost blokkolja, a kormány meg a kerülő utat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!