Gyurta: Fontos, hogy tovább vigyük, amit otthonról kaptunk!

2021. június 18. 10:31

Az úszó az olimpiáról, a házasságról és a sportrendezvények imázsformáló szerepéről is beszélt a Vasárnapnak.

2021. június 18. 10:31
null

Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége a vasárnap.hu Abszolút című műsorában. 

Az úszó élete 2 perc 10 másodperc alatt változott meg, elmondása szerint egy-egy felkészülésben a fizikai fáradtság mellett a mentális fáradtsággal is meg kell harcolniuk, ami nehéz feladat. Napról-napra, hétről-hétre, sokszor évről-évre kell legyőzzék saját magukat – olvasható az interjúban.

Nekünk, magyaroknak nagyon nagy szerencsénk volt az elmúlt esztendőben, mert majdnem úgy tudtunk készülni az olimpiára mint a Covid előtt.

Más országokban ez nem volt lehetséges, hónapokig zárva tartottak az uszodák” – fogalmazott Gyurta.

A világbajnok úszó szerint fontos, hogy továbbadjuk és megőrizzük azokat az értékeket, amelyeket örökségül kaptunk:

„A világ az úgy működik, hogy hosszú-hosszú évszázadok, évezredek óta kapunk otthonról valamit, és azt tovább adjuk a fiatal generációnak. Nekem fontos, hogy én is ugyanígy vigyem tovább, amit kaptam.”

Kép forrása: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. június 18. 11:43
Egyetértek! - csak az a kérdés, hogy ki mit hozott otthonról?
kohe
2021. június 18. 11:30
Ennek az embernek helyén van az esze és a szíve is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!