Deutsch Tamás: Soha nem kecsegtet jóval, amikor egy vezető német politikus izomból nyilatkozik

2021. június 08. 21:47

„Többé nem ejthetnek túszul azok, akik a vétóikkal megbénítják az európai külpolitikát” – fogalmazott korábban a német külügyminiszter.

2021. június 08. 21:47
null

Élesen bírálta a német külügyminisztert Deutsch Tamás az ATV Híradójának adott nyilatkozatában, miután Heiko Maas kifogásolta, hogy a magyar kormány megvétózta a Kínával kapcsolatos uniós határozatot.

Az európai baloldal, élén a német baloldallal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot. Most azért, mert nem volt hajlandó egy politikai súlyt és komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot aláírni Hongkong ügyében” – írta Orbán Viktor közleményében azt követően, hogy a német külügyminiszter kijelentette: meg kell szüntetni a tagállami vétó lehetőségét az Európai Unió külpolitikai döntéshozatalában. Heiko Maas úgy fogalmazott: „Többé nem ejthetnek túszul azok, akik a vétóikkal megbénítják az európai külpolitikát.”

„Rosszat akarnak az európaiaknak”

Soha nem kecsegtet jóval, amikor vezető német politikus izomból nyilatkozik” – ezt Deutsch Tamás mondta híradónknak a német külügyminiszter szavaira reagálva.

hiszen, „mikor a német politika, a német állam a lenyomatandó, legyőzendő ellenfeleket, riválisokat lát az európai országokból, akkor abból az európai emberek nem jönnek ki jól” – mondta. Deutsch úgy véli, akik arról beszélnek, hogy az európai együttműködés egyik alapját, a teljes egyetértésre törekvő döntéshozatalt meg kell változtatni, azok rosszat akarnak az európaiaknak. Hozzátette: „ha a nagy európai országok erő alapon létrehozott szövetséget akarnak kialakítani, ám tegyék, csak azt nem Európai Uniónak hívják.

Az egyszerre nem megy, hogy valaki papol[...], de két lábbal tiporja a legfontosabb európai uniós közös jogosultságunkat

Az egyszerre nem megy, hogy valaki papol, észt oszt, kioktatja a közép-európai, meg a kelet-európai országokat, hogy kéne igazán jó demokráciát csinálni, hogy kéne a jogállamiság állítólagos problémáin túllépni, de egyébként két lábbal tiporja a legfontosabb európai uniós közös jogosultságunkat” – mondta az EP-képviselő, aki a végén hozzátette: Orbán Viktor az üggyel kapcsolatban higgadt, visszafogott, tárgyilagos közleményt írt, ha neki kellett volna szóban vagy írásban kifejteni a véleményét, akkor sokkal keményebben fogalmazott volna.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. június 17. 14:07
Nagyon ügyes nyilatkozat!!! A németeknek ez az Achilles-sarkuk. :)))
Nyugati Ádám
2021. június 09. 12:50
Amíg van vétó jog, addig nem lehet eltörölni. Ez a logika egyik alapszabálya. Ez a javaslat nem egy apró logikai bukfenc., hanem a totális elbutulás egyesülése a bolsevik akarnoksággal. Mit nekik a logika, mit nekik a természeti törvények. Pedig lehetne a liberalizmust normálisan is csinálni, csak becsülni kellene a rációt, a nemzeteket és azt a társadalmi többséget, akiknek az adójából a liberál-bolsevikok impotens, sőt kártékony jóemberkedését finanszírozzák. Ezzel a mentalitással semmilyen közösség nem alakítható ki és semmilyen közösségi célt nem lehet elérni. Ami mostanában az európai politikában zajlik, annak nem lesz jó vége. Ha nem változik a rendszer, akkor az összeomlás a többre hivatott nemzeteket is maga alá temetheti. A másik, még az összeomlásnál is visszataszítóbb alternatíva a lassú, egy-két nemzedék alatt végbemenő rothadás. Vigyázzunk magyarok!
rókabácsi
2021. június 09. 10:33
Hitlerre gondoltál?
flesh ripper
2021. június 09. 09:10
Deutsch jól tudja, vannak receptorai, hogy tudja, hogy milyen a deutsch-politika igazi természete... Német (hitleri-hajlamú) politikusok, nagyon vigyázzatok magatokra! Már néhányszor beleverték a dölyfös, pökhendi nózitokat a náci szarotokba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!