Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat

2021. június 14. 15:30

A Kormányzati Tájékoztatási Központ indoklása szerint azért van erre szükség, mert az uniós források a fenntartásra nem lesznek elegendőek.

2021. június 14. 15:30
null

Harmincöt évre koncesszióba adna az állam mintegy 2 ezer kilométeres autópálya-hálózatot, a koncesszió magában foglalja a felújítást, az üzemeltetést, a fenntartást és a bővítést is – írja a napi.hu. 

Az erről szóló felhívást a Nemzeti Koncessziós Iroda tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A Kormányzati Tájékoztató Központ is közleményt adott ki az MTI-ben, amelyből kiderül: Több más európai országhoz hasonlóan a Kormány döntése értelmében Magyarország is koncessziós eljárás útján valósítja meg az autópálya felújításokat, tekintettel arra, hogy

A tájékoztatás szerint a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére ezáltal gyorsabb ütemben kerülhet sor, a koncessziós modell finanszírozása az államadósság-kezelés „konzervatív kormányzati kereteiben valósul meg, az államadósság érdemi növelése nélkül”.

(MTI, napi.hu)

Fotó: MTI / Rosta Tibor

Összesen 327 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. június 15. 02:09
Ballibsik ismét lemaradnak egy jó nagy zsebtömő sundabundáról, befolyó autópálya díjakat zsebre vágnák a pálya tönkre menne a kezük alatt nem javítanák , látjuk a fővárost , polgármesteri hívatalban úgy tesznek mintha dolgoznának közben unatkoznak mindent tönkre megy . Elvtársak a pénzcsapok ismét zárva .
mustarharmas
2021. június 14. 21:11
Nálam ez lesz a vörös vonal. Előre minden bizniszt levajazni egyes érdekköröknek, az már nekem nem fér bele.
Tatulus
2021. június 14. 20:48
Egyelőre nem világos az egész - kormányoldalról is várjuk meg a lényegi magyarázatot, a ballibesek csak hergelnek!
Isten jobb keze
2021. június 14. 20:17
Koncesszió mögé bujtatott haveroknak legyünk pontosak! Fidesz utóbbi időben nem csinál semmi mást csak modern privatizációt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!