Milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi tanácsadók Karácsonytól

2021. január 15. 08:22

A főpolgármester párttársa mellett nagyjából harmincmillió forint értékben osztott ki jutalmakat a városházi tanácsadóknak.

2021. január 15. 08:22
null

Egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott az ünnepek előtt párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője – olvasható a Magyar Nemzetben. A lap emlékeztet: főpolgármester párttársaként havi 900 ezer forintot keres, emellett a fővárosi önkormányzat a közelmúltban 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a brüsszeli iroda rendelkezésére álló összeget. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció szerint Jávor Benedek eddig elvégzett munkájáról nem sokat lehet tudni, csak annyi észrevehető, hogy a főváros brüsszeli képviseletének vezetőjeként a közösségi oldalán a magyar kormány ellen uszító bejegyzéseket tesz közzé.

A lap hozzájutott a fővárosi főjegyző által a jutalmazási listához, melyből kiderül, hogy Karácsony Gergely kabinetvezetője, Balogh Samu és Gy. Németh Erzsébet (DK) főpolgármester-helyettes 1,2 millió forintos jutalomban részesült. A kiemelt jutalmazottak között szerepel Rényi Ádám kommunikációs igazgató – 811 ezer forintos tétellel –, valamint A Város Mindenkié csoport szegényeket védő aktivistája, Misetics Bálint, aki a főpolgármester lakhatási és szociális főtanácsadója, aki 805 ezer forintot kapott. Misetics Bálint testvérének cége egyébként sorra nyeri a közbeszerzéseket a fővárosban. A főpolgármester a kampány- és Facebook-guru Gál J. Zoltánról se feledkezett meg, ő 711 ezer forintot kapott az adófizetők pénzéből.

Karácsony Gergely összesen huszonkilenc millió forintot fizetett ki jutalmakra a városvezetők mellett dolgozó munkatársaknak. Emlékezetes: a főpolgármester Karácsony Gergely tegnapi online sajtótájékoztatóján arra kérte a budapesti vállalkozásokat, hogy ha tehetik, fizessék be az iparűzési adó teljes összegét, mert a gazdaság szereplői számára is fontos, hogy a fővárosi közszolgáltatások ne sérüljenek egy ilyen vészterhes időben.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. január 16. 17:32
Érdekes nagy orra van mind a kettőnek könnyen vezeti őket Gyurcsány az orruknál fogva.
manitowoc
2021. január 15. 16:03
TARLÓSTÓL milliós év végi jutalmat kaptak a fővárosi (fő)tanácsadók! Részletes lista a 42 + 4 = 46 (fő)tanácsadó nevével és a 2011. decemberében felnyalt zsozsójukkal itt olvasható: https://index.hu/assets/documents/belfold/budapest/kifizetettjutalmak.pdf Tarlós István a 46 (fő)tanácsadónak összesen 35.873.000 forintot fizetett ki a 2011-es karácsonyi jutalomesőben.
hakos
2021. január 15. 12:10
Abszurd, hogy közben azon megy a rinyálás, hog nincs pénze a szegény önkormányzatnak, mert az a csúnya gonosz kormány elveszi..... Ha nincs pénz, akkor a jutalomra hogyhogy futja?
Pitypangocska
2021. január 15. 11:52
Akkor ezért panaszkodik Tüttő, hogy nincs pénze a fővárosnak... Szólhattak volna neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!