KTK: Rémhír, hogy pünkösdig zárva lesznek a szállodák és éttermek

2021. január 19. 19:07

Fellélegezhet a vendéglátóipar – a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta a hírt, miszerint pünkösdig nem lesz nyitás.

2021. január 19. 19:07
null

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-vel. A közleményben kiemelték, 

A kormány nem hozott ilyen döntést.

Fake news

Korábban az Index írta meg, hogy Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke  a szövetség több tagjának küldött (és valahogy a 24.hu-hoz is eljutott) e-mailben úgy fogalmazott „a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak.”

A levélben ez állt: „Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg Pünkösdig fennmaradnak. Sajnos a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket. A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz, stb. hasonlóan további zárva tartásra kell felkészülniük.Tudjuk, s jeleztük is a döntéshozóknak, hogy ez, a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz lesz. A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, s a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz. Addig pedig tovább tárgyalunk a minél jelentősebb állami segítség érdekében.”

Fejlemények vakcina-ügyben

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben emellett arról is beszámolt, hogy a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. január 20. 14:56
Jövőre is lesz kovi járvány tehát mindenféle korlátozás és online szavazás ,szkafander ! Ha a fidesznyik feloldja a korlátozásokat olyan katasztrófa lesz mint a nyári kóborlásnak a balkánra.De amilyen hülyékből áll a fidesznyik fel is oldják mert a hullák száma még nem érte el a tervezettet a 3. 4éves tervnek megfelelően!
barnabibambi
2021. január 20. 14:55
Jövőre is lesz kovi járvány tehát mindenféle korlátozás és online szavazás ,szkafander ! Ha a fidesznyik feloldja a korlátozásokat olyan katasztrófa lesz mint a nyári kóborlásnak a balkánra.De amilyen hülyékből áll a fidesznyik fel is oldják mert a hullák száma még nem érte el a tervezettet a 3. 4éves tervnek megfelelően!
barnabibambi
2021. január 20. 10:20
A vezír és bandája már látnoki képességeket is birtokol! Hogy a fenébe nem látták előre hogy Trampli megbukik,és hogy a kovi járvány miatt hullahegyek keletkeztek Magyarországon?A többi balfaxságukat már nem is említem .Minden esetre kiderült hogy ezek a "táltosok" kutyaütők a legendához képest is!
hátakkor
2021. január 20. 06:34
Arisztotelész a Hermeneutika 9. könyvében azt írja, hogy a jövőbeli eseményekről nem tudunk jelentéseket tenni. Például ha azt mondom, hogy holnap lesz tengeri csata, ez nem is igaz, nem is hamis. Mint ahogy ennek a tagadása sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!