Deák Dániel: Halálra van ítélve a szivárványkoalíció

2021. január 12. 08:20

Az elemző szerint borítékolható, hogy az ellenzéki a politikusok azonnal összekülönböznek, amint hatalomhoz jutnak, és ez már látható az egyes baloldali vezetésű önkormányzatoknál, ahol felbomlott a szivárványkoalíció.

2021. január 12. 08:20
null

„Sem a múltbeli baloldali koalíciós kormányok története, sem a jelenlegi ellenzéki viták az önkormányzatokban nem ígérnek sok jót a hatpárti baloldali szivárványkoalícióval kapcsolatban” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint instabilitás jellemzi a sokpárti koalíciós kormányok vezette államokat, ráadásul

a hazai baloldali összefogáson belül erős a széthúzás és nincs közös víziójuk a benne részt vevő pártoknak.

„A 2002 utáni időszakban három miniszterelnök is követte egymást a belső feszültségek miatt”

Az elemző arra is felhívta a figyelmet, hogy múltbeli tapasztalatok sem sok jót ígérnek, mert a 2002 és 2010 közötti balliberális kormányok instabilak voltak, ami az ország teljesítőképességén is megmutatkozott.

„A 2002 utáni időszakban három miniszterelnök is követte egymást a belső feszültségek miatt. A koalíciós ellentétek pedig leginkább akkor váltak láthatóvá, amikor Gyurcsány Ferenc kormányzásának utolsó hónapjaiban már csak egy kisebbségi kormányt vezetett, miután annyira elmérgesedett a viszonya az SZDSZ-el, hogy azok visszahívták a minisztereiket a kormányból” – emlékeztetett Deák Dániel, aki szerint rossz ómen az ellenzéki összeborulás kapcsán, hogy a baloldali koalíciós kormányok okozta politikai instabilitás hatására az ország annak idején lemaradt versenytársaitól, és a gazdaság gyakorlatilag összeomlott.

„Maga Gyurcsány Ferenc beszélt a 2006-os őszödi beszédben arról, hogy semmilyen elképzelésük nincsen a jövőbeli tervekről, csupán vízió nélküli ötletelésről szól a kormányzásuk” – idézte fel. Hozzátette:

nem sok jóra lehet következtetni az alapján sem, ahogyan a baloldali koalíció az általa irányított településeket vezeti.

Deák Dániel szerint borítékolható, hogy az ellenzéki a politikusok azonnal összekülönböznek, amint hatalomhoz jutnak, és ez már látható az egyes baloldali vezetésű önkormányzatoknál, ahol felbomlott a szivárványkoalíció.

„Ilyen település Göd, Eger, Szolnok vagy például Ferencváros, ahol néhány hónap alatt egymásnak estek a baloldali politikusok. Több ellenzéki polgármester csak a rendkívüli jogrendnek köszönheti, hogy hivatalban maradt, hiszen így egy személyben képesek döntéseket hozni. Ugyanez várható tőlük kormányon is.

– hangsúlyozta az elemző a Magyar Nemzetnek.

A portál kapcsolódó teljes írását ide kattintva olvashatja el.

Címlapkép: Facebook

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. január 13. 07:03
A képen láthatók közül néhányan a halálbüntetésre is rászolgáltak már.
pitypang1125
2021. január 12. 12:44
Ezekre egy baromfi udvart sem.
Hattori
2021. január 12. 12:36
jó, ezt tudjuk, de nem lehetne, hogy még azelőtt megdögöljenek, hogy hatalomra kerülnének??? kívánatos lenne...
Bástyaelvtárs
2021. január 12. 11:12
Ócska szar hangulatkeltes es propaganda amit ez a magat elemzőnek hívó pojáca beszél. 4 önkormányzatnál vannak viták a több százbol ahol ellenzéki közös település irányítás van. Csak arról nem hallunk mert nincs onnan hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!