A Huawei felavatta Magyarország első ipari 5G magánhálózatát

2021. január 14. 13:09

Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár szerint a kormány örömmel és nagy érdeklődéssel figyeli az 5G technológiára épülő megoldások fejlődését.

2021. január 14. 13:09

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi telephelyén elindult Magyarország első, valós környezetben működő ipari 5G magánhálózata, a rendszert Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára mutatta be.

Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány örömmel és nagy érdeklődéssel figyeli az 5G technológiára épülő megoldások fejlődését. Hozzátette, hogy a magyarországi 5G technológia felhasználásának mérföldköve a mostani átadás, ahol ipari, logisztikai célokat szolgál ki a szélessávú adatkapcsolaton alapuló fejlesztés.

Kiemelte: kormány elkötelezett abban, hogy az 5G fejlesztések jelentős része Európán belül Magyarországon valósuljon meg, ezért hozta létre a győri Széchenyi István Egyetemen a Digitális Fejlesztési Központot, és ezért dolgozik partnerségben több egyetemmel, így a fejlesztések mellett megfelelő erőforrások is biztosítva lesznek.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. január 14. 17:02
5G Mit is mondtak erről? MINDMEGHALUNK! Ez ugye az utolsó sor, amit leírhattam. Persze már nincs aki olvassa...
matykox
2021. január 14. 15:29
Nem kétséges, hogy lesz hörgés és fogak csattogtatása. Rontani az usánk a üzletén? Hát mikor örök szolgaságot (pardon: hűséget) várnak el? Na mindegy, Kína lassan diktálni fog. Aminek persze lehetnek hátrányai - mondjuk ha ugyanazt a játékot akarja játszani, mint a monopolok általában.
Mich
2021. január 14. 14:04
A nagy harc a Huawei és a Google között lesz. Érdekes lenne, ha a Huaweit bojkottáló-kizáró Googlet le tudná nyomni a Huawei...
Sulammit
2021. január 14. 13:54
Majd kapunk ezért is az amcsiktól. Azt akarják a jenkik, hogy határolódjunk el Kínától, Oroszországtól. De bezzeg Omamaki idején a kínaiak varrták az amcsik Olimpián hordott ruháit. Persze nagy titok övezte ezt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!