Bizalmatlanok a magyarok a COVID védőoltással szemben

2020. november 17. 17:06

Az Euronewson közölt kutatás szerint a magyarok többsége nem oltatná be magát.

2020. november 17. 17:06
null

A magyarok túlnyomó része biztosan nem oltatná be magát koronavírus elleni vakcinával, derült ki az Euronews kutatásából.

Az Opinio intézet által 1231 fős mintán végzett reprezentatív felmérés eredménye szerint a megkérdezettek mindössze 17 százaléka adatná be magának az oltást, ha a vakcina elérhetővé válna. 47 százalék egyértelműen elutasította az oltás lehetőségét, 36 százalék pedig még nem döntötte el – számolt be írásában a Euronews megjegyezve, hogy ez a bizalmatlanság világszinten is kiemelkedő.

A lap megemlíti a Nature magazin október végi, a föld lakosait reprezentáló felmérését, miszerint a bolygó lakosságának több mint 60 százaléka kérne védőoltást. A globális adatok szerint tizennégy százalék nem tudja, hogy szeretne-e oltást és mindössze tizenöt százalék nem kérne vakcinát.

A legtöbb hazai megkérdezett egy Magyarországon gyártott védőoltást választana, ezután egy amerikai fejlesztésű vakcinát tartanának megbízhatónak. Az Euronews felmérése szerint az orosz gyártmányú oltószerrel mindössze 7 százalék oltatná be magát, míg a kínaival ennél is kevesebben, mindössze 4 százalék.

(Forrás: Euronews)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2020. november 18. 10:28
Ez nem kis részben az ellenzék aknamunkájának is köszönhető.
marica61
2020. november 18. 09:54
csak orosz vagy kinai vakcinával oltatom be magam. bill gétsz szerü vakcinával kizárt
George Soros 2.0
2020. november 18. 07:36
Aki nem oltassa be magát az álja a kórházi kezelését.
kaltran
2020. november 17. 20:24
Jó döntés elmés döntés a húgyagyak pontos lenyomata kiváló ajánlatom van: ha nem kell az oltás, oltassa be magát a 83 % coviddal, hiszen ha nem tart tőle, akkor nem is lehet semmi baja. és legalább túl lesz rajta (élve vagy halva) sőt köteleznék is mindenkit, aki nem akarja beoltatni magát, az stívjon egy kis covidot reggelire
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!