Tartalmi hibákért dobták vissza a Lánchíd-tendert

2020. augusztus 04. 08:09

A Közbeszerzési Hatóság megerősítette lapunknak a formai és tartalmi hibák tényét a tenderben.

2020. augusztus 04. 08:09
null

A napilap cikke idézi a fővárosi Fidesz Facebook-oldalán hétfőn közzétett bejegyzést, amelyben azt írták, hogy több mint fél év késlekedés után sem sikerült szabályos tartalmú közbeszerzést kiírni a fővárosi önkormányzat baloldali vezetésének a Lánchíd felújítására. A bejegyzés ismerteti, hogy a Közbeszerzési Hatóság tartalmi hibák miatt visszadobta a dokumentumot, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának módosítania kell azt. „Ezért vajon ki lesz a felelős a főpolgármester szerint? Bizonyára a kormány. Egy biztos, a nemzet egyik szimbólumának felújítása további heteket csúszik a hozzá nem értés, a szerencsétlenkedés miatt” – írták. A Magyar Nemzet cikke ismerteti, hogy a BKK igazgatósága 11 napja, július 24-én hagyta jóvá a kivitelezési munkálatokra kiírt feltételes közbeszerzési eljárás elindítását.

Lapunk megkereste a Közbeszerzési Hatóságot, amint választ kapunk, közöljük.

Frissítés:

A Közbeszerzési Hatóság a következő választ adta: 

„A Közbeszerzési Hatóság 25 éve végzi a hirdetmények ellenőrzését. Célja, hogy a hirdetmény a jogszabályok előírásainak megfelelő, továbbá az adott hirdetményen belül koherens tartalommal, az előírt határidő mellett kerüljenek közzétételre. A hirdetményellenőrzés az eljárást megindító felhívások esetében kötelező, melynek során a hirdetmények formai és tartalmi szempontú vizsgálata történik. Amennyiben az ellenőrzés során a Közbeszerzési Hatóság jogsértő rendelkezést tapasztal, úgy hiánypótlást küld ki, akár több alkalommal is. A Lánchíd felújításáról szóló tender nem felelt meg minden tekintetben a vonatkozó formai és tartalmi jogszabályi előírásoknak, ezért hiánypótlásra szólítottuk fel a kiírót.”

(MTI, Mandiner)

Fotó: Állószörfösök (SUP-osok, Stand Up Paddle) éjszakai túrája a Dunán, a Lánchídnál 2020. július 31-én. MTI/Mónus Márton

Összesen 302 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. augusztus 04. 14:23
A demokrácián és a jogállamiságon alapuló IMPOTENCIA és HOzzÁNEMÉRTÉS sokkal magasabb rendű és európaibb és jószasgúbb, mint a munkavégzésen, izzadtságon alapuló HOZZÁÉRTÉS, VÁROSFEJLESZTÉS.... Hát nem jobb, hogy legalább háromszor számlázzák le a közbeszerzési dokumentum megírását, vagy demokratikus és jogállami módon szakad a Dunába a Lánchíd. S ez jó is, mert rámutat arra, hogy mennyire antidemokratikus, autoriter, homofób, rassziszta és kirekesztő az Orbán rezsim és mennyire rothad a FIDESZ.....
rrrrrr
2020. augusztus 04. 13:33
Amúgy ma elhangzott egy ilyen h a médiának is felelőssége van az ellenzék nem eléggé ütőképes érdekérvényesítésében... Nocsak, tehát a médiától most alá kérdezést várnak? Én azt hittem a médiájuk független!? De h megfordítsam. Az ellenzéki média, ami nem független, épp indirekt módon járul hozzá a fenti igazsághoz, mert miközben 10 éve konstans orbánoznak fideszeznek, nem jut idő és energia h a baloldalt felépítsék, persze nincs miről érni róluk ami építő értem én :-))))) de azért ha lett volna 10 évnyi pro ellenzékiség nem csak gegen propaganda tőlük, akkor bizony a médiájuk tényleg a sikerük kovácsa lehetne...de hát...láthattuk az indexeseket képeken h néznek ki, rájuk van írva mire képesek.
rrrrrr
2020. augusztus 04. 13:06
Múlt héten a klubrádijóban egy betelefonáló felhozta az orbán-csótány vitát, és a fő mondandó az volt h mert a cyótány leérvvelte a számaival az orbánt. A műsorvezető nem kommentálta. Az öszödi beszéd adta hírül h számokat hamisítottak meg.CSILLAG Az már csak egy kósza ötlet, h az ejú -tól miért nem lehetett számon kérni, h így félrevezethették a csótányék? CSILLAG: ez pont olyan, mint ami most van, nem baj ha nem lépünk előre, csak ne a fidesz legyen. Az esztétizálás a pocakról meg az öltönyről külön örömteli azoktól akik kb triplán a gagyiban utaznak....jah, a mniszterelnök egyszer postolt egy képet a vw -ből, amin látszott az öltöny márkája, ma 444 holnap 404 /nem saját poén:-)))/ le is hozta h orbán 1 mios öltönybe flangál.
linkeloe
2020. augusztus 04. 12:37
Pancher Aréna Budapest https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C5%91v%C3%A1rosi_%C3%96nkorm%C3%A1nyzat#/media/F%C3%A1jl:F%C5%91polg%C3%A1rmesteri_Hivatal,_V%C3%A1rosh%C3%A1za_utca,_2011_Budape%C5%A1%C5%A5_1137.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!