Agrárminiszter: öntözésfejlesztésre is pluszpénzt ad a kormány

2020. június 24. 07:50

A mezőgazdaság jól vizsgázott a járvány idején.

2020. június 24. 07:50

Az agrártárca 100 milliárd forintos programmal indítja a nyarat: a már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák – közölte az agrárminiszter a Magyar Nemzettel. A szerdai lapszámban megjelent interjúban Nagy István úgy fogalmazott, hogy „a legkisebbek kezét sem engedik el”: már folynak az előkészítési munkálatai annak az 5,5 milliárd forintos új konstrukciónak, amely a kistermelők előrelépését és a helyi piacok létrehozását támogatja.

A miniszter hangsúlyozta: a cél az, hogy a magyar élelmiszeripar megerősödve kerüljön ki a koronavírus-járvány okozta válságból. Az agrárminiszter arról is beszélt, hogy a magyar gazdák sorsa a vásárlók kezében van. „Amikor a háromféle dobozos tej közül valaki egyet kiválaszt, akkor arról is dönt, hogy kinek a munkahelyét támogatja és kinek a gazdaságát erősíti. Nagyon fontos a tudatos vásárlás elősegítése” – mondta Nagy István a Magyar Nemzetnek.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
világbéka
2020. június 24. 10:58
A kistermelőket azzal segítenék, ha a nagybanin rendet raknának és sok évtizedes parasztgyalázás után kibasznák végre a neppereket. A felvásárlók ellenőrzése és szabályozása is várat magára. Az a paraszt, aki négykézláb metszi a málnáját majd kap kilójáért 350 ftot és azt látja, a kereskedő 4500 ftért adja tovább, nos az a paraszt fel fog hagyni a termeléssel és elmegy három műszakba egy gyárba. Nyilván ez a cél, de mindig felmegy az agyvizem amikor a "legkisebbek kezét" emlegeti a mindenkori kormány.
Potymog
2020. június 24. 09:49
a legkisebbek kezét sem engedik el Kíváncsi vagyok, vajon tényleg a kicsiket fogják támogatni, a kis pénzű, kis földeken gazdálkodó őstermelőket, vagy a sok hektáros gazdagokat?
nick89
2020. június 24. 09:21
A földrablások után kiderült, hogy infúzión kell tartani a NER-gazdákat, mert fogalmuk sincs a gazdálkodásról. Havonta újabb és újabb címen szivattyúzzák át a közpénzt a saját zsebeikbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!