Tábori kórházat állítottak fel Budapesten

2020. március 25. 10:41

A sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására – vázolta a főparancsnok kedden.

2020. március 25. 10:41

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 kedd esti műsorában beszélt arról, hogy a katonák a kórház udvarán segítettek egy egészségügyi létesítményt felépíteni. A honvedelem.hu cikkében azt írták: a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel hétfőn és kedden a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya debreceni, hódmezővásárhelyi és szolnoki katonákkal kiegészülve – a kórház megsegítése céljából – telepítette a Role-1 típusú tábori sátorrendszert.

A cikk szerint Kopcsó István, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke hangsúlyozta, hogy olyan modern sátorrendszert állítottak fel, amely rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. Kiemelte, hogy a járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható betegek előosztályozására. Lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek az ellátásuk szempontjából legoptimálisabbnak számító helyre.

A telepített sátorrendszer ellenáll akár óránkénti száz kilométeres erősségű szélnek is, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembe helyezése után tíz perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket. „A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a járványügyi feladatrendszerből” – fogalmaztak a honvedelem.hu cikkében.

(Mandiner)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. március 25. 11:30
A vírust be lehetett volna zárni Horváth Ágnes páncélszekrényeibe.
szajnyalogatoviktor
2020. március 25. 11:00
remelem a fideszeseket fogjak a satorokba vinni, nem a becsuletes adofizetoket..
még fokozza
2020. március 25. 10:51
Kiket fognak elvinni?
nemecsekerno_007
2020. március 25. 10:47
Jó látni ezt a profizmust a katonáktól! Legalább a vírus-ellenzéknek van kitől tanulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!