Gazdasági és szociális javaslatcsomagot készített a Párbeszéd

2020. március 19. 13:40

Barabás Richárd szerint a kormány kizárólag a gazdaságra fókuszál és „elfelejtkezik az emberről”.

2020. március 19. 13:40

A Párbeszéd a koronavírus-járvány miatt egy gazdasági és szociális javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek. Barabás Richárd szóvivő csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által szerdán bejelentett gazdasági intézkedések irányát – például a lakossági hitelek törlesztésére kivetett moratóriumot – alapvetően jónak tartják. Azt azonban problémásnak nevezte, hogy a kormány kizárólag a gazdaságra fókuszál és „elfelejtkezik az emberről”.

A jövedelmüket elveszítőknek szociális, egészségügyi, családi és munkanélküli támogatásokra van szükségük – hangsúlyozta a politikus. Kijelentette, az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi három hónapról vissza kell emelni kilencre. A „szupergazdagoktól” el lehet várni a szolidaritást, ezért a kormány vessen ki az ötszáz millió forint feletti vagyonnal rendelkező emberekre egy szolidaritási adót – szólított fel Barabás Richárd.

Úgy folytatta: a kórházi adósságokat azonnal ki kell fizetni és bővíteni kell a kórházi kapacitásokat. Hozzátette, „végtelen ostobaságnak” tartják, hogy a kormányzat nem közli, mely régiókban találtak fertőzötteket. A Párbeszéd kéri, hogy a táppénzen lévőknek az első hat hétben a teljes munkabérüket utalják. A párt által korábban is szorgalmazott alapjövedelemről Barabás Richárd azt mondta, hogy a következő néhány hónapban mindenkinek állampolgári jogon kell biztosítani havi százezer forintot.

Az öregségi nyugdíjminimumot legalább hatvanezer forintra kell növelni, időlegesen fel kell függeszteni a lakhatással összefüggő rezsiköltségek befizetését, és célzottan kell emelni a gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a nagycsaládosok családi pótlékát – érvelt a szóvivő. Végül arra kérte a kormányt, hogy állítsa le a sportcélú tao-támogatásokat és ezeket a forrásokat fordítsa az egészségügyre.

(MTI)

 

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2020. március 21. 09:23
Azon gondolkozom hogyan erezheti magát "tényezőnek " egy olyan senkikkel tele kis gittegylet mint ennek a nyomorult kis köztarsasági elnöki iroda teraszát elfoglaló kis pöcsü szivárványos buzinak a "pártja". 0 támogatottsaggal kiabalnak be a fehérvonal mögül.
zakar zoltán béla
2020. március 19. 19:10
BR a szakértő.............Drazsé-Mazsola
CirmoS
2020. március 19. 17:23
Ó persze te hülye idióta NULLA támogatottságú Barbár, ja nem, Barabás. Majd mindjárt mindenkinek év végéig százezer, tisztán alanyi jogon! Nem mintha nem jönne jól, csak mi veled ellentétben nem BARMOK vagyunk! Nektek ócska liberális csőcseléknek EGY A LÉNYEG, hogy ürüljön a kassza! Persze hatalomba másképp pofáznál, nemhogy kilenc, de a 3 hónap munkanélkülit is ELVENNÉTEK!! Kell a kórházakra, ami nálatok a zsebeteket jelentené!! A kormány hozzon jó döntéseket, de az ellenséget ne vegye figyelembe, mert ezek NEM SEGÍTENI akarnak!!!!
gyurcsyg
2020. március 19. 15:44
Szerintem nélkülük is meglennénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!