Dömötör Csaba: Csak most jön a neheze!

2020. március 29. 12:03

Az államtitkár arra kérte az ellenzéket, csatlakozzanak a kormányhoz, a belpolitikai viták megvárják őket.

2020. március 29. 12:03

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Dömötör Csaba aláhúzta, egyáltalán nem mindegy, hogy a megbetegedések számának emelkedése milyen hamar és milyen intenzitással következik be. A kormány célja, hogy lassítsa a vírus terjedését, hogy az egészségügyi rendszer ne terhelődjön túl – tette hozzá.

Érezhetően lelassult az élet a szombaton hatályba lépett kijárási korlátozás hatására

Az államtitkár külön felhívta a figyelmet arra, hogy az időseknek a vásárlásra rendelkezésre álló idősáv nem könnyítés, hanem újabb szükséges szigorítás. Elmondta, a kormánynak továbbra is az a tiszteletteljes kérése, hogy az idősek maradjanak otthon, az élelmiszerek és gyógyszerek beszerzését családtagjaiktól, vagy az önkormányzattól kérjék, a boltokban biztosított 9 és 12 óra közötti idősávot pedig csak utolsó lehetőségként vegyék igénybe.

A legnagyobb tisztelettel vagyunk azon honfitársaink iránt, akik évtizedeken keresztül a hátukon vitték ezt az országot, higgyék el, hogy ezek az intézkedések az ő védelmükben születtek” – fogalmazott. Dömötör Csaba szerint nincs ember az országban, akinek az életét ne érintené ez a járvány, a szabályok betartása óriási türelmet igényel.

Magyarok millióit illeti köszönet, akik rendkívüli fegyelmezettséget mutatnak ezekben a napokban, emellett külön elismerés illeti azokat, akik hivatásukban állnak helyt és küzdenek a vírus ellen” – jelentette ki. „Sokfélét gondolunk a világról, de most mind egy hajóban evezünk, amelyre az van írva, hogy küzdelem a járvány ellen.”

Veszélyhelyzet meghosszabbítása

Dömötör Csaba arra kérte az ellenzéket, csatlakozzanak a kormányhoz, a belpolitikai viták megvárják őket, a járvány ugyanis teljesen közömbös azokkal szemben. Furcsának és szomorúnak nevezte, hogy amikor az egész ország egy láthatatlan ellenség ellen küzd, akkor a Jobbik kormányellenes telefonhívásokat futtat az ország minden pontján.

Emlékeztetett, szombaton 27 tonna felszerelés érkezett Kínából, vasárnap pedig 3 millió maszkot fogadnak. Ezek az eszközök elsősorban az egészségügyi dolgozók védelmét szolgálják, akik a járvány frontvonalában dolgoznak.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kampókormány
2020. március 29. 16:27
Kellett nektek elvadítani az ellenzéket!
kunfia
2020. március 29. 12:46
Meg kellene szavazni,és megvárni,hogy a propaganda mit talál ki ,hogy mégis ráverje az ellenzékre ,hogy a vírussal van. A legbutább réteget csak egyszerű üzenetekkel lehet megfogni ,és a fideszesek között ők vannak a legtöbben.
rojtos
2020. március 29. 12:41
Fletó, a hatodik pohár után, már gondolkodik az együttműködésen, de Klárika morcosan ránézett.
megfejtô
2020. március 29. 12:30
Hazánk ellenzéke egyedülálló teljesítményt érhet el: a világ elsö ellenzéke lehet, amit a népharag söpör el...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!