A Liszt Ferenc tovább üzemel, csak a határátlépés lett megtiltva

2020. március 17. 08:58

További intézkedésig csak a 2B Terminál fogad járatokat.

2020. március 17. 08:58

Nem zár be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, továbbra is indít és fogad járatokat, de az országba útlevél-ellenőrzés után csak magyarok léphetnek be, és csak a 2B Terminál fogad járatokat – közölte a Budapest Airport kedden az MTI-vel.

A repülőtér üzemeltetőjének tájékoztatása szerint külföldi és magyar állampolgárok egyaránt elutazhatnak. A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden utas úti okmányát ellenőrzi, családok együtt utazása esetén, ha legalább az egyik fél magyar állampolgár, akkor nem magyar közeli hozzátartozója (gyermek, szülő, nagyszülő, házastárs) is beléphet Magyarországra.

Azok a magyarok, akik Dél-Koreából, Iránból, Izraelből, Kínából, vagy Olaszországból érkeznek haza, a belépésnél továbbra is kötelező egészségügyi szűrésen esnek át. Azok a külföldiek, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, élelmet, ásványvizet, és igény esetén arcmaszkot biztosít. A zökkenőmentes folyamat érdekében mostantól minden légi járat a 2B Terminálra érkezik, és az okmányellenőrzés is ott történik.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2020. március 17. 11:41
magyar állampolgár belépését nem lehet megtagadni és nem is kell...
szajnyalogatoviktor
2020. március 17. 11:06
https://444.hu/2020/03/17/ket-perc-alatt-homerozes-nelkul-atszaladtam-ferihegyen-miutan-harom-napon-at-utaztam-korbe-a-fel-vilagot Két perc alatt, hőmérőzés nélkül átszaladtam Ferihegyen, miután három napon át utaztam körbe a fél világot
nick89
2020. március 17. 10:05
A múlt péntekig Airbus 330-asok hordták a nyakunkra a kínaiakat Kínából, a kormánypropaganda szerint pedig nem volt semmi probléma, csak álprobléma a kínai koronavírus terjedése. Most új rizsa van, erről nem szabad beszélni sem.
3M..
2020. március 17. 09:06
Bennem mára megfogant egy érzés, ami elhatalmasodott rajtam. Teljesen lecsengett bennem a hiszti. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!