Mégsem hagyják ki Kertész Imrét az új NAT-ból

2020. február 07. 12:41

Szerepelni fog az egyetlen magyar Nobel-díjas író is a hamarosan megjelenő kerettantervekben.

2020. február 07. 12:41

Hajnal Gabriella elismerte, hogy bár Kertész Imre neve valóban nem szerepel az új tervezetben, a diákok fognak tanulni a Sorstalanság szerzőjéről – számol be a Neokohn.

A miniszteri biztos a Hír Tv vendége volt. Hajnal szerint nagy baj, hogy a nemzeti alaptanterv politikai viták kereszttüzébe került, kivált a magyar és történelem tantárgyra vonatkozó része. Az adásban a miniszteri biztos azt mondta: számítottak a támadásokra, tudták, hogy nem lehet mindenkinek jót tenni az alaptanterv átalakításával. Az egyik legfontosabb szempont az volt az alaptanterv módosításakor, hogy mérsékeljék a diákok terhelését, de az órák számát radikálisan nem lehetett csökkenteni.

Azzal, hogy például Wass Albert vagy Nyírő József is helyett kapott az új tervezeteben, nem szorulnak háttérbe olyan szerzők mint Örkény István vagy Móricz Zsigmond – vélte Hajnal.

Hozzátette: nem igazak azok az állítások sem, hogy a diákoknak teljesíthetetlenül sok kötelező olvasmánya lesz. A gimnáziumban a megjelent állításokkal ellentétben nem 59, csak 20 kötelező szöveget kell olvasniuk a diákoknak, míg az általános iskolában csak 9-et és nem 30-at, ahogy az egyes helyeken megjelent.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 09. 11:52
Világos. A libsibolsinácik a kádárista történelemfelfogást védelmezik.
RollsRoyce
2020. február 08. 08:17
Bármilyen nehéz is de tudomásul kell vennünk, hogy Magyarország ma már nem más mint egy izraeli szupermarket. Gondolkozzatok el ezen.
barany
2020. február 07. 20:42
Na még egyszer (előbb valamiért "kiiktattak"). Szóval: ennyi idióta egy rakáson ritkán fordul elő.
cutcopy
2020. február 07. 17:28
Most hogy már az összes libsi nekiesett a NAT-nak, lassan ki is derül mi van benne..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!