A Ryanair elnézést kér az utasoktól a késedelem miatt

2020. február 18. 22:02

A társaság Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járata hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren.

2020. február 18. 22:02

A Ryanair légitársaság elnézést kér az érintett utasoktól amiatt, hogy a Budapestről a Kanári-szigetekre tartó járata kedden üzemanyag-feltöltési okokból hat órán át vesztegelt a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A légitársaság az MTI megkeresésére közölte: üzemanyag-feltöltéssel kapcsolatos okokból ennek a járatnak az indulása késedelmet szenvedett, majd a gép kitérőt tett Madridban, ahonnan további üzemanyagot vett fel, mielőtt folytatta volna útját a Kanári-szigetekre. A Ryanair elnézést kér minden utastól ezért a késedelemért – írták.

A Gran Canaria szigetére induló járatnak kedden reggel 6.30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről, azonban túlsúlyra hivatkozva nem indították el. Sajtóinformációk szerint a gép a repülőtéren vesztegelt, itt próbáltak üzemanyagot elégetni, hogy a túlsúlytól megszabaduljanak. Az utasokat nem engedték leszállni, és információt sem adtak nekik, a felháborodott utasok lecsillapítására rendőröket is hívott a személyzet. A járat végül csaknem 6 órai késedelem után elindult úti céljára.

A Miniszterelnökség délután bejelentette, hogy a kormányhivatal haladéktalanul kivizsgálja a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren órákon át veszteglő légi járat ügyét. A fogyasztóvédelmi vizsgálat során a kormányhivatal feladata megállapítani, hogy a Ryanair eleget tett-e az utasokkal szembeni kötelezettségeinek – írták, hozzátéve, hogy minden esetben szigorúan fellépnek az utasok jogainak védelme érdekében.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. február 19. 13:17
schmuck böske mit szól ehhez? Ez nem szennyezés? Netán ő is ott ült?
I_Isti
2020. február 19. 09:23
Ja, ha a Kanári-szigetekre mentek, akkor jogos a hiszti!
BossN
2020. február 19. 08:26
Nem szabad Ryanairrel repülni.
Dzsé Tyéné
2020. február 19. 06:53
Megjegyzem, februárban Budapestről a Kanári-szigetekre feltehetőleg nem spanyolok utaznak haza, hanem magyarok nyaralni. Mert megtehetik, a nagy kisemmizett nyomorukban. (Repülőjegy, szálloda, közlekedés, étterem, szuvenírek, fillérekből kijön a kanyar, miért ne ugorjunk el egy hosszú hétvégére, ugye.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!