Mi Hazánk: A MÁV vezetése javítsa a szolgáltatás színvonalát!

2019. október 09. 15:34

Ha október végéig nem történnek lépések az ügyben, akkor Homolya Róbert elnök-vezérigazgató azonnali távozását követelik – mondta Fülöp Erik.

2019. október 09. 15:34

A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a MÁV vezetőségét, hogy október végéig készítsen átfogó koncepciót a vasúti közlekedés színvonalának javítására – mondta Fülöp Erik, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus közölte, amennyiben a határidőig nem történnek lépések a „katasztrofális állapotok” megszüntetésére, akkor Homolya Róbert elnök-vezérigazgató azonnali távozását követelik. Fülöp Erik szerint a magyar vasúti közlekedés évről évre rosszabb helyzetben van, a vonattal közlekedőknek állandó késésekkel kell számolniuk munkába, iskolába járás közben.

Hangsúlyozta, becslések szerint mintegy 1.500 dolgozó hiányzik a társaságtól, ami már a biztonságos működést veszélyezteti. Emellett a MÁV-nál óriási bérfeszültség is tapasztalható: míg bizonyos felsővezetők akár milliós fizetést vihetnek haza, addig egy átlagos vasúti dolgozónak gyakran még a minimálbért is alig éri el a keresete – fejtette ki. Hozzátette, a helyzet rendezése érdekében azonnali bérrendezést követelnek a vállalatnál.

A Mi Hazánk politikusa kitért arra is, az utóbbi időben olyan „garázda elemek” jelentek meg a vonatokon, akik nem hajlandók jegyet váltani, valamint a többi utassal és a vasúttársaság dolgozóival szemben is agresszíven lépnek fel. Fülöp Erik szerint erre a problémára a korábban jól működő a vasúti őrség visszaállítása jelenthetne megoldást.

Az ellenzéki képviselő a MÁV fővárosi székházánál tartott sajtótájékoztatót követően megpróbált személyesen találkozni Homolya Róberttel. A MÁV elnök-vezérigazgatójának titkárságán azonban azt a tájékoztatást kapta, hogy erre csak egy későbbi időpontban van lehetősége.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nobusup
2019. október 10. 16:56
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
bunko_jobbos
2019. október 10. 12:05
A Jobbikról inkább nem írnék semmit, mert az énrám lenne égő. :-) Mindig ugyanazzal kezdem: volt itt 40 év kommunizmus, amit TOTÁLISAN tönkre tette az országot. Azt ugye REÁLISAN senki sem gondolja, hogy ugyanannyi idő kijavítani egy hibát, mint okozni. Általában több. Ha optimista vagyok, akkor azt mondom, hogy 2030-ra, azaz 40 év alatt elég jó helyre el lehet majd jutni. De olyan szinthez, mint mondjuk 1938-ban volt az ország (most a többi országhoz képest értem relatívan) kell még 40 év. Úgyhogy a MÁV-on se kérjük számon ugyanazt, mint az osztrák vasúton.
Szerintem
2019. október 10. 07:52
Most vesznek egy csomó új mozdonyt és szerelvényeket. Már folynak a próbafutások és fokozatosan lecserélik a régieket. A károgók meg persze hogy még most kárognak, amíg még van mire.
Vidėken újrakezdő
2019. október 10. 07:03
Ha megemelnék a vonathegyek árát, akkor megint visszaszoknak az utasok a buszra, a saját autóra. Akkor újra üresen járnak majd a vonatok. Bravó! Mi alig várjuk, hogy elkészüljenek már a pályafelújítással. Ha nincs nehéz /terjedelmes csomagunk, akkor mindig vonattal utazunk, mert kényelmes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!