Két aranyérmet nyertek a magyarok az Íjász Világbajnokságon

2019. szeptember 08. 12:49

2019. szeptember 08. 12:49

Két aranyérmet nyertek a magyar íjászok a Kanadában lezajlott World Archery Íjász Világbajnokságon.

Gondán György férfi csigás íj kategóriában, míg Molnár Ferenc férfi ösztönös íj kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára a 25 ország 265 versenyzőjének részvételével lezajlott 3D-s íjász világbajnokságon. A szeptember 2-7 között tartott megmérettetésen nyolc magyar íjász állt rajthoz. A versengés első két napján, a kvalifikációs körökön hat íjászunk jutott tovább. Molnár - remek szereplésének köszönhetően - innen egyből az elődöntőbe került, Gondán a kiesős szakaszban szerezte meg ehhez a jogot.

A még versenyben lévő két magyar íjász ezek után szoros mérkőzések árán, de stabil, magabiztos formát nyújtva, az aranydöntőkig menetelt, ahol Molnár olasz ellenfelét, míg Gondán amerikai vetélytársát győzte le. A világbajnokság éremtábláján Magyarország a két aranyérmével a harmadik helyre került fel, az első Franciaország lett négy arany- és egy ezüstéremmel, míg a második Ausztria lett két aranyat és két bronzot zsákmányolva.

A kétévente megrendezett, a világ 3D-s íjászainak legjobbjait felsorakoztató VB-n a magyar íjászok egyre sikeresebbek (2015: 1 aranyérem, 2017: 1 aranyérem, 1 bronzérem, 2019: 2 aranyérem). A 3D-s íjászat során a versenyzők életnagyságú, háromdimenziós vadállatformájú célokra lőnek ismeretlen távolságokból. Ezt a sportíjász ágazatot évtizedekkel ezelőtt a vadászíjászat imitálására, gyakorlására alkották meg.

(Magyar Íjász Szövetség)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2019. szeptember 08. 14:05
Nagyszerű, gratulálok! Valamint elég szokatlan az új mandineres dizájn, de tetszik. (anno a próbakor is tetszett).
cutcopy
2019. szeptember 08. 13:59
Kuruc, Balrad két jó barát együtt isszák a kannás borát..
3M..
2019. szeptember 08. 13:14
Farkas most megtette! 918 méter! 4 magyar íjász 11 világrekordot lőtt a World Archery Amerikai Egyesült Államokban rendezett távlövő világversenyén, többek között egy óriási, 918 méteres lövésnek köszönhetően. Segítséget csak Eger és Hajdúnánás városától kaptak. Forrás: https://kuruc.info/r/6/202352/ Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!