Így toloncolták ki Ahmed H.-t

2019. szeptember 27. 14:56

A terrorcselekmény miatt elítélt szír férfit Ciprusra szállítják.

2019. szeptember 27. 14:56

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség csütörtökön közölte, hogy Ciprusra toloncolják ki Ahmed H. szíriai állampolgárt. Ahmed H.-t a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt ítélték el.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta: a szíriai férfit a nyírbátori őrzött szállásról Budapestre vitték, ahol egy napig még őrizetben marad, majd magyar hatósági kísérettel Ciprusra küldik. Ahmed H.-t a Ciprusi Köztársaság fogadja be. Ahmed H. korábban itt élt családjával, vállalkozása is volt az országban – ismertette a főügyész.

A szíriai férfit terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt jogerősen öt év börtönre és tíz év kiutasításra ítélte a bíróság. A férfi a szabadságvesztésből idén január 19-én szabadult feltételesen, de elrendelték az idegenrendészeti őrizetét – idézte fel Martossy. A tíz évre szóló kiutasítás a Ciprusra érkezéskor veszi kezdetét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy Magyarország néhány napon belül visszaszállítja Ahmed H.-t Ciprusra. A TEK pénteken végrehajtotta a kitoloncolást.

Képek: TEK

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pala28
2019. szeptember 29. 12:20
És a bulgáriai jogerősen elítélt volt miniszterelnököt mikor is toloncolják haza? Tudomásom szerint ugyanúgy ki kellene adni, mert nem politikai menekült, hanem jogerősen elítélt bűnöző. Vagy akit a Fidesz véd bármi áron, az ártatlan még akkor is, ha nem az?
áfonya
2019. szeptember 27. 23:52
Gyurcsány is vinni kellett volna vele egy láncon.
írmag
2019. szeptember 27. 20:14
Remélhetően a nyilvántartásokban Ahmed Hamed nem túl csavaros meggondolású, felvett nevét használják és a háta fényképét sem kell titkolni?
Tatulus
2019. szeptember 27. 17:29
Egy fa-testápolós kezelés azért elment volna nála!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!