Életfogytiglant kaptak a halálkamionos ügy vádlottjai

2019. június 20. 09:59

A Szegedi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott a 71 halálos áldozattal járó ügyben.

2019. június 20. 09:59

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy négy vádlottját.

A táblabíróság az elsőrendű vádlott afgán férfit és négy bolgár állampolgárságú társát különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. A negyedrendű vádlott a bűncselekményt tettesként, három társa bűnsegédként követte el. A bíróság a vádlottakat bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntettéért is elmarasztalta.

A vádlottak közül csak a harmadrendű vádlott bocsátható feltételes szabadságra, legkorábban harminc év letöltése után. Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért mint bűnszervezet tagját marasztalt el a bíróság, őket négy és tizenkét év közötti börtönbüntetésre ítélte.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2019. június 20. 21:09
Szerintem ez a bírósági ítélet is aránytalan. Gondatlan emberölés miatt tényleges életfogytott ítélnek, míg gyilkosok néhány évvel megússzák. Szögi Lajos egyik gyilkosát most engedik ki 13 év után, pedig nála szándékosabb és különösen kegyetlenebb gyilkost nehéz volna kitalálni is. Ha arányosan ítélnének a bíróságok, akkor gondatlanul embereket ölő embercsempészek életfogytjához viszonyítva a kegyetlen gyilkosoknak tízszeres életfogytot kellene kapniuk.
qwrtzq
2019. június 20. 14:38
Nem kell aggódni a TASZ már írja a fellebbezést.
Karbantartó9
2019. június 20. 13:05
Elrettentő hatása annak volna, ha mind a 14 vádlott, segítő és a továbbiak akik tudtak róla, egytől-egyig tényleges fejbelövést kapnának, vagy leginkább egy ugyanolyan hűtőkamiont, ugyanolyan körülmények között!
BostonBoy
2019. június 20. 10:21
Akkor ezeket mi fogjuk etetni és eltartani életük végéig? Egy afgán, négy bolgár, a kamiont meg (ami ténylegesen magyar volt) Ausztriában találták meg. Hát nem mondom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!