Egy harmadik holttestre is bukkantak a Hableány roncsában

2019. június 05. 10:46

Már a felszínre is hozták az újabb áldozatot – közölte a Terrorelhárítási Központ.

2019. június 05. 10:46

Változtatás nélkül közöljük a TEK MTI-hez eljutatott közleményét:

„A Hableány hajóroncsnál a mai napon célzott technikai előkészítő merülést hajtott végre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára.

A merülés célja a roncs műszaki állapotának felmérése volt, továbbá a legjobb rögzítési pontok megtalálása annak érdekében, hogy a hajótest ne mozduljon el és biztonsággal kiemelhetővé váljon. A felderítő merülés alkalmával a hajótest vizsgálata, végigtapogatása során az egyik nyílászárónál a búvár újabb áldozatra bukkant. A test rögzítését és megjelölését követően, annak felszínre hozatala és kiemelése is megtörtént.

Ezzel háromra emelkedett a búvárok által a hajóroncstól felszínre hozott áldozatok száma.

A magyar és külföldi szakemberek a hajóroncs mielőbbi kiemelése érdekében tovább folytatják a műszaki mentést előkészítő munkálatokat az uszadékos, zavaros és erős sodrású vízben.”

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. június 05. 12:23
1, 2, 3... 21.
Mia szösz
2019. június 05. 11:08
Jó lenne, ha az ár sebességével kapcsolatos információk érthetőbbek lennének a nagyközönség számára. Jelen esetben, hiába szakszerű az "X kilométer/óra", vagy hogy hány km/óra forgószélnek felel meg, az emberek nem kezdenek el osztani percekkel és méterekkel. Mostanáig a legértelmesebb közlemény az volt, hogy a Margit-híd pillérénél a víz sodra másodpercenként 4 méter. Ezt mindenki egy szempillantás alatt el tudja képzelni. Félelmetes. "Azért a víz az úr..." Nagyon helyes, hogy a magyar hatóságok a búvárok életét nem engedik kockáztatni a halottak minél előbbi megtalálása érdekében, bármennyire is sürgetik a koreaiak. Egyéb sem hiányzik, mint szalagcímek a világsajtóban, pl. "Magyarországon újabb halottjai vannak a budapesti szörnyű hajószerencsétlenségnek"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!