Uniós zászlót kapott a német megszállás emlékműve

2019. április 08. 18:03

Ellenzéki politikusok vettek részt a Szabadság Színpadának rendezvényén, ahol az arkangyalt lápi lidércnek nevezték.

2019. április 08. 18:03

Kisebb ellenzéki előzékenységi verseny után Cseh Katka lépett a mikrofonhoz, a Momentum vezetője azonban nem beszélt az évforduló kapcsán, hanem csak az EP-választásról beszélt, többek között arról, hogy Orbán Viktor torzszülötté tette az országot, ezért kell május 26-án úgy szavazni, hogy ezt a hibát kijavítsa Magyarország.

Ellenzéki szavazóknak lenni ma elviselhetetlen – jelentette ki Kunhalmi, aki – Cseh Katka ellenében – beszélt az emlékműről, beszédében felsorolta azokat a baloldali toposzokat, amelyeket az elmúlt öt évben már többször lehetett hallani az emlékművel kapcsolatban, tehát szerinte ez az emlékmű nem mentheti fel az akkori magyar államot a felelősség alól.

Kijelentette: Magyarország sem lehet ilyen horthysta múlttal az EU demokratikus közösségének tagja. Szerinte ezért lehet szükség – Orbán önmagát nagy „zsidó védőként” való bemutatása ellenére – arra, hogy minél többen menjenek el a demokratákra szavazni. Megígérte, egyszer le fogják bontani a Szabadság téri emlékművet (de nem a szovjetet).

Ezek után felszólalt még Szent-Iványi István, a Liberálisok képviseletében, aki hosszas értekezésben arról beszélt, hogy a választásnak önmagán túlmutató jelentősége van, „csatatérré vált az ország”. Szerinte május 26-a a szabadság választása lesz. Béres András, a Párbeszéd elnöke szerint a Fidesz meg fogja nyerni az EP-választást, de reméli, hogy a „szélsőjobboldali” Jobbik helyett az MSZP-P lesz a második befutó.

A megemlékezésen-tüntetésen feltűnt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, valamint Mécs Imre is, volt SZDSZ-s politikus, '56-os halálraítélt.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. április 09. 15:14
Cím: "Uniós zászlót kapott a német megszállás emlékműve" Kedves Mandi, szíveskedjenek körülnézni a Bp. V. kerületi Szabadság téren. A tér északi felén áll A szovjet megszállók ("felszabadítók") emlékműve. A tér déli felén A német megszállás ÁLDOZATAINAK az emlékműve áll. A német megszállásnak még senki nem állított emlékművet Budapesten. Remélhetőleg ez után sem kell.
villogókékfog
2019. április 09. 14:29
Azért én szívesen megtrollkodnám őket. Pl. bejelentkeznék felszólalónak, mint Veesenmayer Baráti Társaság képviselője. És tiltakoznék én is! Amúgy szokásos félig megtaposott féreg vergődés. Ja és Mécs rendszeresen kijár ehhez az emlékműhöz, közel lakik hozzá?
csakanyferi
2019. április 09. 11:37
roncsderbi
Senye Péter
2019. április 09. 07:10
"...Magyarország sem lehet ilyen horthysta múlttal az EU demokratikus közösségének tagja." - néhány más EU-s országnak is van ilyen-olyan múltja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!