Gulyás Gergely: A magyar ellenzék végtelen intellektuális mélységét bizonyítja Bangóné patkányozása

2019. április 27. 22:43

„Jobb lenne itt megállni, nem biztos, hogy mindenkinek részt kell venni a közéletben” – mondta Gulyás Gergely az MSZP-s Bangóné patkányozására reagálva. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Pokorni Zoltánnal tartott online fogadóórát.

2019. április 27. 22:43

Az eddig nem volt szokás a magyar közéletben, hogy „nem csupán egymást, hanem az egyes pártok választóit is a legdurvábban minősítsék, ráadásul úgy, hogy ehhez a Magyar Szocialista Pártnak semmilyen hozzászólása nincs” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel közösen tartott online fogadóórán szombat délután.

Jobb lenne itt megállni, nem biztos, hogy mindenkinek részt kell venni a közéletben. Aki már attól sem tudja távol tartani magát, hogy az ellenfél választóit minősítse, annak biztosan nem kell részt vennie a közéletben” – folyatatta a Miniszterelnökség első embere, aki szerint az MSZP-s Bangóné patkányozása a magyar ellenzék „végtelen intellektuális mélységét” bizonyítja.

Ismert, Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP politikusa pár napja azzal magyarázta a Fidesz magas népszerűségét az ATV-ben, hogy „sok a patkány Magyarországon”.

Bangóné patkányozása annak kapcsán merült fel, hogy a kérdezők a budapesti patkányhelyzetről faggatták a Fidesz fogadóórát tartó politikusait. Gulyás az ügyre reagálva elmesélt egy személyes történetet arról, hogy amikor egyetemista korában Hamburgban élt, a német nagyvárosban többször is látott patkányokat, de Budapesten még soha. „Azt remélem, hogy a budapestiek többségének is ez a személyes tapasztalása, most folyamatos a patkányírtás. Remélem, el tudjuk kerülni azt a helyzetet, hogy Budapest is hasonlóan járjon, mint számtalan európai nagyváros, ahol valóban aggasztó a helyzet” – tette hozzá a miniszter.

Ukrajna, Kína, EP-választás, migráció

Az Ukrajnában most elfogadott nyelvtörvény szégyenteljes – válaszolt Gulyás egy ukrán nyelvtörvénnyel kapcsolatos kérdésre. A miniszter szerint, „ha valóban léteznek európai értékek, akkor az új ukrán nyelvtörvény azokkal ellentétes. Az, hogy gyakorlatilag csak magánbeszélgetésekben lehessen használni az ukrántól eltérő nyelvet, az elfogadhatatlan, tűrhetetlen”. Ha Ukrajnának bármilyen terve van egy normális és korrekt együttműködésre Európával, akkor nem megengedhető, hogy ilyen alapvető emberi jogokat lábbal tipró jogszabályokat fogadjanak el. Gulyás szerint, ugyan az új ukrán elnök biztatóan nyilatkozott, de a napokban elfogadott nyelvtörvényt Porosenko alá fogja írni, hiszen Zelenszkij még nem lépett hivatalba.

A két politikus a kormány Kína-politikájával kapcsolatban is kapott kérdéseket. „Kína a világ egyik legnagyobb politikai és gazdasági ereje. Nem lehet nem kalkulálni vele” – fogalmazott Pokorni Zoltán. Gulyás Magyarország külgazdasági helyzetére hívta fel a figyelmet, szerinte Magyarország az egyik leginkább EU-ba integrált gazdaság. Kiemelte, a magyar külkereskedelem négyötöde az Európai Unió tagállamaival kapcsolatban realizálódik, így a politikai irányváltást érzékeltető félelmek a számok alapján nem megalapozottak.

A közelgő EP-választás is szóba került a fogadóórán. A téma kapcsán Pokorni úgy fogalmazott, hogy „az EP-választás ugyanazért fontos Hegyvidéken is, amiért mindenhol Európában. Az életünk már nem csak lokálisan szerveződik, hiszen nagyon sok kérdésben csak közösen, az EU szintjén lehet célokat kijelölni. Ezért van jelentősége annak, kikre bízzuk az Unió vezetését”.

Gulyás Gergely szerint a Fidesz számára mindig is komoly védettséget jelentett, hogy Európa egyik legsikeresebb pártja. „Ez igenis súlyt ad a véleményünknek, tekintélyt ad a kormánynak, és jobb érdekérvényesítést tesz lehetővé” – mondta.

Az egyik olvasó megkérdezte, hogy az európai uniós választásokat követően lesz-e lehetősége Magyarországnak a migrációs hullám blokkolására. Gulyás erre azt válaszolta, hogy ezért kell elmenni szavazni. Majd hozzátette, bár Magyarországot súlyos vádakkal illetik a bevándorlás kérdése kapcsán, valójában a magyar politika a toleráns, türelmes, hiszen „mi azt mondjuk, hogy minden tagállam szabadon, saját maga döntse el, hogyan kívánja a demográfiai problémáit megoldani, és nem kívánjuk a német vagy a svéd kormány politikáját felülírni, minden ország döntsön szabadon és demokratikus módon”.

Az online fogadóóráról készült felvételt itt tekintheti meg.

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti-liberális
2019. április 28. 21:27
Értem amit mondani szándékozik. Nem is vélem,hogy az ellenzéket mentesíteni fogja a következő soraim tömör mondanivalója. Azonban szerint kicsit képmutató az igénytelenségre úgy rámutatni,hogy sokszor a migráción és Soroson kívül mást nem tud kommunikálni a kormány. Persze nem alaptalan dolgokat mondanak,csak szerintem az igényességen bőven van mit fejleszteni kormányoldalon. A Mandiner ékes példája annak,hogy a kormánypártiság nem jelent primitívséget.
avízazúr
2019. április 28. 20:53
https://youtu.be/CEahWmdoO78
toef36
2019. április 28. 16:11
A miniszter úrral egyet értek, azzal a kiegészítéssel, hogy Bangóné produkciója pedig - intelleigenciája csúcsteljesítménye...
yndi
2019. április 28. 14:21
És Bayer Zsolt meg a lovagkeresztje kinek a végtelen intellektuális mélységét bizonyítja, Gergely? Tudsz te még tükörbe nézni? Tudod, Gergely, nem biztos, hogy mindenkinek részt kell vennie a közéletben. Te például miért nem hagytad ott már réges régen? Neked is jobb lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!