A kétkezi munka becsülete

2019. március 16. 10:24

Aki tisztességes, s amit vállal, annak eleget tesz, és nem mellékesen jól dolgozik, annak a munkája aranyat ér.

2019. március 16. 10:24
Kiss Gergely

.Nyugat-Európa országai a bevándorlókra alapoznak. Ezért várják tárt karokkal a magyar, lengyel és román munkaerőt, ahogy teszik ezt az unión kívüli országokból érkezőkkel is. A magyar kormány azonban világossá tette, hogy hazai erőforrásra támaszkodna. Ehhez vonzóvá kell tenni a kétkezi munkát, és nem utolsósorban haza kellene csábítani azokat a szakembereket, akik külföldön keresik a kenyérre valót. Nem elérhetetlen egyik sem.

Ma már egyre többen intenek búcsút a határon túli munkának. Nem minden a magasabb bér. Számolni kell a megélhetés költségeivel is, ahogy az sem mindegy, hogy mennyi időt kell távol tölteni a családtagoktól. Magyarországnak nem a nyugati fizetésekkel kell versenyeznie. Ha egy munkás itthon annyi pénzt kereshet, amely elegendő a tisztességes megélhetéshez, vagy hazajön, vagy adott esetben el sem megy.

A kétkezi munka megbecsüléséért azonban a kétkezi munkás is nagyon sokat tehet. Senki ne számítson megbecsülésre, aki csak hitegeti az ügyfeleit, és nem érkezik meg a megígért határidőre. De tiszteletet az se várjon, aki csapnivaló munkát végez, ráadásul azért borsos összeget is kér. Aki azonban tisztességes, s amit vállal, annak eleget tesz, és nem mellékesen jól dolgozik, annak a munkája aranyat ér. Kérdés, hogy ezt meg lehet-e tanítani a fiataloknak, akik az ország aranytartalékát jelentik.”

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2019. március 17. 14:33
"Magyarországnak nem a nyugati fizetésekkel kell versenyeznie." igazabol a nyugati fizetesek/lakhatas/megelhetes komboval kell versenyezni es ezt bukta el orban...tavaly a fidesz dragitotta es szigoritotta az epitesi eloirasokat... lehetetlenne tette a sajat eros epitkezest...most mindenki csak dupla aron vehet uj kecot a helyi kiskiralytol... kb10 eve kb fele olyan gyorsan nonek a magyar munkaberek mint a lakasarak...kiveve persze a total lepukkant miskolc es baz megye partunkeskormanyunk adminisztrativ uton is dragitotta az epitkezeseket...de ez van ha az epitesi vallalkozgato garancsibarom az extra profitbol vasarolt repulogepet tolja orban segge ala...gondolom ment 10.000 meteren a palinkazas aztan az a tsz-es mszmp partitkar fia mindent alairt ott fent kevesebb lakas epul most mint az elcseszett kilencvenes valsagos evekben mikor 1.5 millio magyar vesztette el a munkajat ... bokrosbaromos elqras alatt is tobb lakas epult evente mint orban uralkodasa soran....ez szanalmas kormanyzati impotencia a tenyek makacs dolgok es a szamok ne hazudnak
KannibálTatárÚr
2019. március 17. 09:31
Kétkezi munka... Van másfajta munka is? Gyerekkoromban azokra, akik irodában ültek, írigykedve mondták: milyen jó nekik, nem kell dolgozniuk. Ma már sokkal többen vannak ezek a nem dolgozók.
Pelso j.
2019. március 16. 13:22
Mandi, ilyet szemlézni:))) Direkt amortizáljátok a szerzőt?
zakar zoltán béla
2019. március 16. 12:35
Se több!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!