Stabil a bíróságról megszökött, majd tűzharcban elfogott rab állapota

2019. február 15. 12:43

A szökött rabot végül lövöldözés után fogták el Észak-Budapesten.

2019. február 15. 12:43

Fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről pénteken – közölte az Index. Értesüléseik szerint a fogvatartott elvette őre fegyverét, pisztolyt szorított a fejéhez, így menekült ki az épületből. Szemtanúk szerint később autóba szállt és sofőrével elhajtott az épülettől.

Az elfogás helyszíne. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Az Index szerint tele van Budapest rendőrökkel, főként az északi részen magas a készültségi szint: a Váci úton golyóálló mellényes rendőrök állnak, az Árpád-hídon pedig rendőrautók parkolnak és csak egy sávon közlekedhetnek az autók.

Később az MTI azt közölte, a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél fogták el a férfit, miután tűzharcba keveredett a rendőrökkel.

Este a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet orvosigazgató-helyettese, Bodzay Tamás azt közölte az MTI-vel: stabilizálták az ítélethirdetés után megszökött, majd üldözés közben meglőtt rab állapotát. Tájékoztatása szerint a XV. kerületben történt lövöldözésben megsérült középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban vitték az intézetbe.

Szakszerű ellátása megtörtént, jelenleg az intenzív osztályon ápolják – tette hozzá az osztályvezető főorvos.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie. A szökött rab az épületből kiérve megállított egy autót, és vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy segítse a menekülésben. A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a menekülő férfi elfogására.

A rabot végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni. Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

(MTI)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ellenforradalmár
2019. február 16. 06:49
"Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira" Csak egy kérdés: Nem tilos menekülő emberre rálőni? Mikor katona voltam, állandóan ezt "tanították", ha már lelövöm szerencsétlent, legalább ne a hátába kapja a golyót, hanem a mellkasába...
Senki Alfonz
2019. február 15. 23:10
Azért a tények kedvéért néhány dolgot rögzítsünk: 1., nem való fegyveres szolgálatra az, akitől el tudják venni a fegyverét; ez egy alapvető dolog a világ minden részén, mert ez az ő becsülete; ha egy katonai alakulat tartósan elveszíti a zászlóját, régi alapelvek alapján fel kell oszlatni, mert méltatlanná vált a nevére és zászlajára; 2., az egyik úttorlasznál a lesből tüzelő rendőr hogy nem tudta több leadott lövésből sem öt méterről eltalálni a nyitott ajtónál az anyósülésen nézegető szökevény bűnözőt???? 3., a második elfoglalt civil autó sofőrje fegyverezte le a szökevény bűnözőt; 4., jó a kiképzésük ezeknek az operetthuszároknak, ha könnyen lefegyverzik őket, nem találnak közelről, csak követik ötlet nélkül a szökevényt, nem próbálnak ütközni vele hátulról?????
Palika1955
2019. február 15. 17:41
Amerikában a bírósági épületekben SENKI nem viselhet semmiféle fegyvert. Így nincs mit elvenni az marshaloktól sheriffektől. Remélem ebből az esetből tanulnak a droidok.
IV. Fawkes
2019. február 15. 17:18
"a Váci úton golyóálló mellényes rendőrök állnak" Úgyhogy inkább a másik irányba ment :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!