Elbukta Ahmed H. a kormány elleni pert

2019. február 01. 17:39

Ugyan a nemzeti konzultáció miatt perelte be a Miniszterelnöki Kabinetirodát, de nem tudta felidézni Ahmed H. a tárgyalásokon, mit is írt róla a nemzeti konzultációs ív.

2019. február 01. 17:39

Elutasította az Ahmed H. által a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen személyiségi jogi jogsértés miatt benyújtott keresetet a Fővárosi Törvényszék pénteki elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Elhanyagolható hátrány érte a felperest

A szír állampolgárságú Ahmed H. – akit másik eljárásban terrorgyanúval ítéltek el – 2017-ben szerepelt a nemzeti konzultációs kérdőíven a büntetőpere miatt. Ezt a felperes sérelmezte, ezért személyiségi jogi pert indított a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, és jó hírnevének megsértése címén 8 millió forint sérelemdíjat követelt. Ebben a perben hirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletet pénteken a Fővárosi Törvényszék. Ahmed H. az ítélethirdetésen nem vett részt.

Mint az ítélet kihirdetése során elhangzott, bár az alperes valóban elmulasztotta feltüntetni a nemzeti konzultáció kérdőívén, hogy Ahmed H. bűnösségét akkor elsőfokú, nem jogerős ítélet mondta ki, ez csak elhanyagolható mértékű hátrány. A rendőrök megdobálását ugyanis maga sem vitatta, az pedig bűncselekmény és az eset közmegítélését alapvetően ez határozza meg. Mindezek miatt az elsőfokú bíróság szerint a felperes keresete alaptalan volt.

A bíró kitért arra is, hogy Ahmed H. ellentmondó nyilatkozatokat tett az ügyben, nem volt tisztában azzal, hogy mi a nemzeti konzultáció, de még a konzultáció perben kifogásolt kérdését sem tudta felidézni.

Dömötör: küzdelem a migránsbiznisz ellen

Ezután is küzdeni kell a „migránsbiznisz” ellen, nem lehet engedni, hogy tömegével hozzanak bevándorlókat Európába, és ezen még pénzt is keressenek – nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a kormány.hu-nak. Dömötör Csaba arra reagált, hogy a Fővárosi Törvényszék elutasította az Ahmed H. által a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen személyiségi jogi jogsértés miatt benyújtott keresetet ugyancsak pénteki, elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Dömötör Csaba közölte: a bíróság döntése azt mutatja, hogy a valóságot és a tényeket nem lehet letagadni. Ahmed H. kövekkel támadt a rendőrökre, ami bűncselekmény, nemcsak Magyarországon, hanem bármely európai országban – tette hozzá. Úgy fogalmazott: nem a kormány sértette meg Ahmed H. jó hírnevét, hanem saját maga, azzal, hogy bűncselekményt követett el, és ezt tudják azok a brüsszeli politikusok és aktivisták is, akik végig őt védték „a magyar rendőrökkel szemben”.

Hangsúlyozta: a kormány a lehető legkomolyabban gondolta, amit plakátra is kiírt, hogy ha valaki Magyarországra jön, akkor be kell tartania az ország törvényeit. Ezután is küzdeni kell a „migránsbiznisz” ellen, nem lehet engedni, hogy tömegével hozzanak bevándorlókat Európába, és ezen még pénzt is keressenek – közölte Dömötör Csaba.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. február 02. 07:00
A pert A Helsinki Bizottság, a Soros TASZ és a Soros Amneszti Internacionálé, valamint a Föl föl ti rabjai a földnek bukta el. Így együtt jó szorosan.
áfonya
2019. február 02. 02:36
Soros a vén tömeggyilkos fizeti a költségeket.
áfonya
2019. február 02. 02:34
Gyurcsányék ballibsi népnyúzók a terrorista barátjuknak gyűjtenek.
makapaka2
2019. február 01. 19:06
Azért vannak még normális ítéletek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!